stcrt-2009-10913-001.png Beoordeling MER-rapportageplicht voor een uitbreiding van een agrarisch bedrijf aan de Winkelsestraat 2a te Biezenmortel

Op 29 april 2009 is een aanmeldingsnotitie ingediend door dhr. P. van den Hurk ten behoeve van de MER-beoordeling voor een uitbreiding van een agrarisch bedrijf aan de Winkelsestraat 2a te Biezenmortel. Gezien het aantal en soort dieren waarvoor vergunning wordt gevraagd, is hier sprake van een activiteit waarvoor volgens artikel 7.4 van de Wet milieubeheer een MER beoordeling uitgevoerd moet worden. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haaren heeft op 14 juli 2009, met inachtneming van artikel 7.8b lid 1 van de Wet milieubeheer, beschikt dat er in dit geval geen sprake is van bijzondere omstandigheden die een milieu-effectrapportage rechtvaardigen.

De beschikking en alle relevante stukken liggen bij de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling in het gemeentehuis te Haaren dagelijks van 09.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond van 17.00 uur tot en met 19.00 uur voor een ieder ter inzage in de periode van 23 juli 2009 tot en met 2 september 2009.

De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een milieuvergunning. Conform artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtsreeks in zijn belang treft.

Belanghebbenden kunnen tot en met 2 september 2009 schriftelijk bedenkingen inbrengen bij het college van burgemeester en wethouders van gemeente Haaren, Postbus 44, 5076 ZG te Haaren. Het bezwaar moet zijn ondertekend en moet tenmiste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is;

  • de gronden van het bezwaar.

Degene die gebruik maakt van de mogelijkheid om bezwaar te maken, kan indien, gelet op de betrokken belangen, onverwijlde spoed dit eist, vragen om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Naar boven