stcrt-2009-10890-001.png Voorlopige vestiging gemeentelijk voorkeursrecht uitbreidingsplan ‘Driegaarden’ te Huissen (art. 6 Wvg)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard maken op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat zij op 21 juli 2009 ingevolge het bepaalde in artikel 6 Wvg hebben besloten gronden die gelegen zijn in het voorziene uitbreidingsplan ‘Driegaarden’ te Huissen, globaal begrensd door de Hoeve, Bredestraat, Muntstraat, Huismanstraat, Laaksevoetpad, Klaphek, van Wijkstraat, Molenweg en begraafplaats voorlopig aan te wijzen als gronden, waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

Door het besluit tot voorlopige aanwijzing van diverse percelen gelegen in het plangebied ‘Driegaarden’ als gronden waarop een voorkeursrecht is gevestigd en de publicatie in de Staatscourant wordt onder andere de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing verklaard. Die aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de in het besluit aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen, dit eerst aan de gemeente Lingewaard te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is.

Het besluit ligt tezamen met bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de aangewezen percelen, de namen van de eigenaren c.q. rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 23 juli 2009 bij de Gemeentewinkel in Huissen voor eenieder kosteloos ter inzage. De eigenaren en rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen een dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Het besluit treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant en geldt voor een termijn van drie maanden.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken ingaande de dag na dagtekening van deze bekendmaking, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard, p/a Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Indien belanghebbenden een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen zij tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de President van de Rechtbank te Arnhem.

Bemmel, 22 juli 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard.

Naar boven