Vliegerfeest Free Fun Flyers Gemert

28 mei 2009

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Defensie;

Gelezen de brief van vliegerclub ‘Free Fun Flyers Gemert’;

Gelet op artikel 5.11 van de Wet luchtvaart en artikel 8 van het Luchtverkeersreglement;

Besluit:

Artikel 1

Ter bescherming van het luchtverkeer tijdens demonstraties met kabelvliegers op de vliegervelden achter het clubhuis de Koksehoeve, Koksedijk 25 te Gemert wordt als bijzonder luchtverkeersgebied aangewezen het gebied:

  • begrensd door een cirkelboog met een straal van 1 NM rondom de positie 51°34'30"NB en 005°39'30"OL;

  • vanaf de grond tot een hoogte van maximaal 300 meter boven gemiddeld zeeniveau (984 ft AMSL);

  • van vrijdag 7 augustus 2009 om 12:00 uur lokale tijd tot zondag 9 augustus 2009 22:00 uur lokale tijd.

Artikel 2

Binnen het bijzondere luchtverkeersgebied gelden de volgende regels.

  • a. Bij het uitvoeren van vluchten binnen het gebied moet rekening worden gehouden met obstakels in de vorm van vliegers en bijbehorende slecht zichtbare lijnen.

  • b. De vliegers mogen niet in of door de laagste bewolking, inclusief flarden.

  • c. De vliegers mogen niet hoger dan 150 meter boven de grond of het water tijdens de openstellingsuren van vliegbasis Volkel en niet hoger dan 300 meter boven de grond of het water buiten de openstellingsuren van vliegbasis Volkel.

  • d. De vliegers mogen alleen boven de 100 meter worden opgelaten wanneer het grondzicht 5 km of meer bedraagt.

  • e. De organisatie van het vliegerfeest neemt ten minste 30 minuten voor het oplaten van de vliegers en direct na het neerhalen ervan contact op met de Supervisor van MilATCC Nieuw Milligen en blijft op 7, 8 en 9 augustus 2009 telefonisch bereikbaar voor de Supervisor via een door de organisatie bekend te maken telefoonnummer.

  • f. Een half uur voor de aanvang van het kabelvliegeren wordt telefonisch contact opgenomen met het Hoofd van de afdeling Luchtverkeersbeveiliging van de vliegbasis Volkel; aan de voorwaarden door hem gesteld wordt strikt de hand gehouden; het einde van het kabelvliegeren dan wel het niet doorgaan van het vliegerfeest wordt eveneens aan bovengenoemde functionaris gemeld.

  • g. Gedurende het gehele vliegerevenement is vliegerclub ‘Free Fun Flyers Gemert’ voortdurend telefonisch bereikbaar en wanneer dat door de betrokken luchtverkeersleidingsdienst is te kennen gegeven, zorgt de organisator ervoor dat de kabelvliegers binnen 15 minuten ingehaald zijn naar een door de luchtverkeersleidingsdienst aangegeven hoogte. De organisator meldt het gereed zijn van het binnenhalen direct terug aan de betrokken luchtverkeersleidingsdienst.

  • h. De organisatie zorgt er voor dat tijdens het vliegeren buiten de daglichtperiode de vliegerlijnen zijn verlicht.

  • i. Aanwijzingen van KLPD, Commando Luchtstrijdkrachten of Inspectie V&W, al dan niet gegeven via de onder e en f genoemde functionarissen , in het kader van de veiligheid van het luchtverkeer, moeten worden nagekomen.

  • j. Het BVG wordt bekendgemaakt via een NOTAM, uit te geven door het MilATCC.

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

namens deze:

de Unitmanager Unit Kennis, Advies en Berichtgeving,Toelating/Continuering Luchtruim,

R.J. Putters.

Naar boven