stcrt-2009-10818-001.png Ontwerpbestemmingsplan Transvaal ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening en in samenhang met het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Transvaal met ingang van maandag 20 juli 2009 voor een periode van zes weken ter inzage ligt.

Gebied

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gebied tussen de Rijn en de spoorlijn Den Haag−Amsterdam. De noordwestelijke begrenzing wordt gevormd door de spoorlijn en in het zuiden en oosten is het plangebied begrensd door de Rijn en het Galgewater. Het bestemmingsplangebied bestaat uit de Transvaalbuurt rond de Morsweg en het bedrijventerrein rondom de Amphoraweg.

Omschrijving

Het ontwerp legt in hoofdzaak de bestaande situatie vast. Er wordt in het bestemmingsplan één ontwikkelingslocatie opgenomen, te weten het realiseren van een parkeergarage nabij de Morspoort.

Het ontwerp bestemmingsplan Transvaal bestaat uit een verbeelding (twee delen), regels met bijlage en een toelichting met bijlage.

Zienswijzenprocedure

Het ontwerpbestemmingsplan Transvaal ligt vanaf maandag 20 juli 2009 zes weken ter inzage in het atrium van het Stadhuis (Stadhuisplein 1) en van het Stadsbouwhuis (Langegracht 72), maandag t/m vrijdag van 8.30−17.00 uur en in het stadhuis ook op donderdagavond van 17.00−20.00 uur.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen adresseren aan: Gemeenteraad van Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden. Het is ook mogelijk per e-mail te reageren. Een e-mailbericht kunt u sturen naar: sleutel@leiden.nl onder vermelding van ‘zienswijze Transvaal’. Een mondelinge zienswijze kan naar voren worden gebracht na voorafgaande afspraak via het secretariaat van het team Stadsruimte, tel. (071) 5165232.

Ingediende zienswijzen zullen worden betrokken bij de besluitvorming naar de vaststelling van het bestemmingsplan.

Beschikbaarheid en te koop

De bestanden van de inspraaknota en het ontwerpbestemmingsplan Transvaal zijn digitaal (in PDF) beschikbaar op de volgende website: www.leiden.nl\ruimtelijkeordening.

Bij de informatiebalies van het stadhuis en Stadsbouwhuis is het ontwerpbestemmingsplan Transvaal verkrijgbaar (boek € 15,−, plankaart € 13,50 per stuk).

Informatie

Informatie bij het servicepunt Bouwen en Wonen, Atrium Stadsbouwhuis, Langegracht 72 in Leiden, geopend maandag t/m donderdag 9.00–16.00 uur, vrijdag 9.00–12.00 uur, e-mail: service.bowo@leiden.nl, tel. (071) 5165502.

Naar boven