Regeling van de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer van 9 juli 2009, nr. K&L2009043935, houdende wijziging van de Subsidieregeling milieugerichte technologie (ophoging subsidieplafond)

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

Gelet op artikel 15.13, eerste tot en met derde lid, van de Wet milieubeheer;

Besluit:

ARTIKEL I

De Subsidieregeling milieugerichte technologie wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 2.2.8 wordt ‘€ 4.500.000,–’ vervangen door: € 6.500.000,–.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 9 juli 2009

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

J.M. Cramer.

TOELICHTING

Het kabinet investeert fors in de duurzame economie om de huidige economische crisis te bestrijden. Brancheorganisaties als FME-CWM, VNO-NCW en MKB-Nederland hebben een beroep gedaan op de overheid om binnen de bestaande subsidie- en kredietregelingen extra mogelijkheden te creëren voor het bedrijfsleven. De Minister van Economische Zaken komt het bedrijfsleven tegemoet via onder andere het VROM-programma Milieu & Technologie. Het beschikbare budget binnen deze subsidieregeling (M&T-budget) van 4,5 miljoen voor 2009 wordt opgehoogd met een bedrag van 2 miljoen euro. Dit extra-budget is beschikbaar, ook voor projectaanvragen die reeds bij Senternovem zijn ingediend. Deze verruiming van het M&T-budget betekent dat het programma een groter aantal milieugerichte innovaties financieel kan ondersteunen. Voor dit extra budget geldt dat de subsidieaanvragen aan dezelfde criteria moeten voldoen als voorheen. Voor subsidieaanvragen geldt de sluitingsdatum van het programma: 9 september 2009.

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

J.M. Cramer.

Naar boven