Aanwijzing Wet Voorkeursrecht Gemeenten polder Nieuw Reijerwaard

Aanwijzing

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ridderkerk maken, op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg), bekend dat de gemeenteraad van Ridderkerk, op grond van het bepaalde in artikel 4 Wvg, op 2 juli 2009 heeft besloten een voorkeursrecht te vestigen door gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wvg van toepassing zijn.

De aangewezen percelen in het gebied Nieuw Reijerwaard zijn globaal gelegen in de oksel van het verkeersknooppunt Ridderster, waar A15 en A16 elkaar kruisen en worden globaal begrensd door de Rijksstraatweg en de Blaakwetering.

De aanwijzing van de percelen is bedoeld om de gemeentelijke regie te waarborgen met betrekking tot de realisering van de plannen zoals die zijn vastgelegd in de ‘Structuurvisie Ridderkerk 2020’, die op 29 juni 2009 is vastgesteld.

De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kaart en lijst van aangewezen percelen. Het besluit van 2 juli 2009 treedt in werking de dag na publicatie in de Staatscourant van 16 juli 2009, te weten op 17 juli 2009, en geldt voor een termijn van drie jaar.

Ter inzage

Het besluit van de gemeenteraad van Ridderkerk ligt met bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaarten en een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, hun grootte, de grootte van de gedeeltelijke percelen, evenals de namen van de eigenaren en de rechthebbenden van de daarop rustende beperkte rechten, een kaart met daarop de aan de percelen toegedachte bestemming en overige relevante gegevens, met ingang van 17 juli 2009, gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Ridderkerk.

Gevolgen

Het besluit tot aanwijzing van de percelen gelegen in het gebied Nieuw Reijerwaard als gronden waarop een voorkeursrecht is gevestigd, houdt in dat de eigenaren c.q. beperkt gerechtigden bij vervreemding van de gronden c.q. de beperkte rechten rustende op deze gronden, deze eerst aan de gemeente Ridderkerk te koop moeten aanbieden voordat verkoop aan anderen mogelijk is.

De eigenaren en beperkt gerechtigden ontvangen een dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van dit besluit en de gevolgen hiervan.

Bezwaar en beroep

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van 6 weken, ingaande de dag nadat dit besluit is bekendgemaakt in de Nederlandse Staatscourant, bij de gemeenteraad van de gemeente Ridderkerk tegen voormeld besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van het bezwaar;

  • e. in de linkerbovenhoek dient te worden vermeld: Awb-bezwaarschrift.

Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de gemeenteraad van Ridderkerk.

Indien een belanghebbende bezwaar heeft ingediend kan hij/zij tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, postbus 50950, 3007 BL ROTTERDAM.

Algemene informatie

Het gemeentehuis is op alle werkdagen geopend van 9.00 uur tot 15.00 uur en op maandag van 11.00 uur tot 20.00 uur. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen de heer R.V.E. van Beekom. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 0180-451 488.

Naar boven