stcrt-2009-10751-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Koninginnebuurt 1e partiële herziening’

De eerdere publicatie, van 14 mei 2009, was voorzien van een plankaart welke niet geheel in overeenstemming was met een aantal reeds verstrekte stedenbouwkundige- en welstandelijke adviezen. Deze adviezen betreffen de mogelijkheid op het perceel Wagenweg 40 een goothoogte toe te staan van 9 meter i.p.v. 8 meter en op het nu onbebouwde perceel noordelijk daarvan, 12 meter i.p.v. 8 meter. Tevens betreft het de mogelijkheid t. b. v. het perceel Houtplein 32 een goothoogte toe te staan van 12 meter i.p.v. 8 meter, en de achtergevelrooilijn aan te passen aan de huidige bebouwingssituatie. De nu ter visie liggende plankaart is n.a.v. deze adviezen aangepast.

Indien men in de bovengenoemde wijzigingen geen reden ziet opnieuw (aanvullend) zienswijzen naar voren te brengen hoeven de reeds ingediende zienswijzen niet opnieuw te worden ingediend.

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet Ruimtelijke Ordening bekend dat met ingang van de dag na deze publicatie gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Koninginnebuurt 1e partiële herziening’.

Het plangebied van bestemmingsplan ‘Koninginnebuurt eerste partiële herziening’ ligt tegen het zuiden van de binnenstad van Haarlem aan en beslaat een oppervlakte van ongeveer 22 ha. Het plangebied beslaat niet de gehele Koninginnebuurt, maar wordt in zeer grote lijnen begrensd door : in het noorden de langgerekte strook van het Tuinlaantje en de Raamsingel (voor enkele panden deels doorlopend tot aan Tempelierstraat), in het oosten de Dreef tot aan het begin van de Fonteinlaan (Dreefzicht), in het zuiden de Koningin Wilhelminalaan en tenslotte de Wagenweg in het westen. Hiernaast zijn in het plangebied nog twee solitaire percelen opgenomen nl.: Koninginneweg 38 en Olieslagerslaan 32–46. Voor een nauwkeurig overzicht van het plangebied wordt graag verwezen naar de plankaart.

Het bestemmingsplan ‘Koninginnebuurt 1e partiële herziening’ is digitaal raadpleegbaar via het digitaal loket van de gemeente Haarlem, het Bestuurlijk Informatiesysteem of via de link:

http://e-diensten.haarlem.nl/bestemming/BST_Nav.asp

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan kan worden ingezien bij:

  • Het gemeentelijk loket Personen, Bedrijven en Omgeving (PBO) van de hoofdafdeling. Dienstverlening aan de Zijlsingel 1 in Haarlem. De hoofdafdeling Dienstverlening is op werkdagen open van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Naast deze officiële locatie bieden wij als extra service tevens de mogelijkheid de stukken in te zien op de volgende locatie:

  • De Stadsbibliotheek aan het Doelenplein 1 in Haarlem. De openingstijden van die bibliotheek zijn: Maandag 11.00–20.00 uur, dinsdag 11.00–20.00 uur, woensdag 11.00–18.00 uur, donderdag 11.00–20.00 uur, vrijdag 11.00–18.00 uur, zaterdag 10.00–17.00 uur.

    De studiezalen en het leescafé zijn maandag-, dinsdag- en donderdagavond geopend tot 20.30 uur.

Zienswijzen

Gedurende de periode dat het plan ter inzage ligt kan een ieder schriftelijke zienswijzen naar voren brengen inzake het ontwerpbestemmingsplan bij de Gemeenteraad van Haarlem, Postbus 511, 2003 PB in Haarlem, t.a.v. de heer J. van Heusden.

Ook bestaat de mogelijkheid om binnen de eerder genoemde termijn van 6 weken mondeling uw zienswijze kenbaar te maken. Hiervoor dient u een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar: de heer J. van Heusden, via telefoon 023-5113545 of met het secretariaat van de Afdeling Ruimtelijke Plannen telefoon 023-5113551.

Naar boven