stcrt-2009-10731-001.png Bekendmaking besluit hogere waarden Wet geluidhinder ten behoeve van de Greenportlane

Gedeputeerde Staten van Limburg maken bekend dat zij op 7 juli 2009 het besluit hogere waarden Greenportlane hebben vastgesteld.

Aanleiding tot dit besluit is de aanleg van de Greenportlane. Het besluit houdt in dat voor 16 bestaande woningen binnen de geluidszone van de Greenportlane en de daarbij behorende aansluiting op de A73 hogere geluidsgrenswaarden als bedoeld in artikel 83 en 100a van de Wet geluidhinder zijn vastgesteld. Het betreft de volgende woningen: Venrayseweg de nummers 105A, 107, 334, 336, 340, 342 te Venlo, Heierhoevenweg de nummers 1, 2, 2a, 4, 5 en 8 te Venlo, Heierkerkweg 8 te Venlo, Berkter Hei 1 en 1B te Venlo en Dorperdijk 19 te Sevenum.

Er zijn zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren gebracht. Ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn wijzigingen aangebracht.

Terinzagelegging besluit hogere waarden Greenportlane

Het besluit, de bijlagen en de overige van belang zijnde stukken liggen vanaf 16 juli tot en met 27 augustus 2009 ter inzage in het gemeentehuis/-kantoor van de gemeenten Venlo, Horst aan de Maas, Sevenum en Maasbree overeenkomstig de aldaar gebruikelijke wijze. Tevens liggen deze stukken op werkdagen van 08.30–12.00 uur en van 13.00–16.30 uur ter inzage in de bibliotheek van het Gouvernement, Limburglaan 10 te Maastricht en in het Informatiecentrum Greenport Venlo, Venrayseweg 182 te Venlo (Fresh Park Venlo).

Het besluit hogere waarden Greenportlane (incl. bijlagen) is tijdens de inzageperiode ook te vinden op internet, via de vermelding van deze bekendmaking op de homepage van www.limburg.nl (klik op Actueel – Bekendmakingen).

Beroep

Een belanghebbende, die zienswijze over het ontwerpbesluit heeft ingediend of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingediend, kan, tegen betaling van de verschuldigde griffierechten, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift moet binnen een termijn van 6 weken worden ingediend. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Op deze beroepschriftenprocedure is de Algemene wet bestuursrecht van toepassing.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de redenen van het beroep (motivering).

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Raad van State Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Als een beroepschrift wordt ingediend, dan kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de internetpagina van de Raad van State, www.raadvanstate.nl

Nadere informatie

Afdeling Milieu en Duurzame Ontwikkeling: telefoonnummer (043) 389 71 19 (dhr. W. Scheper) of (043) 389 76 76 (mw. S. Van de Wiel) en www.limburg.nl (klik op Actueel-Bekendmakingen).

RO/09/29/2009

Naar boven