stcrt-2009-10701-001.png Ter inzage: Ontwerp ‘Partiële Herziening Bestemmingsplannen (parapluplan ontheffingen)’

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van 17 juli 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt bij de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure het ontwerp ‘Partiële Herziening Bestemmingsplannen (Parapluplan Ontheffingen)’ inclusief het ontwerpraadsbesluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan.

Het ontwerpplan voorziet in het toevoegen aan de verschillende bestemmingsplannen van in hoofdzaak ontheffingen en wijzigingsmogelijkheden welke als gevolg van de inwerkingtreding van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening per 1 juli 2008 zijn komen te vervallen, in de totstandkoming van een eensluidende bijgebouwenregeling en een regeling voor aan-huis-verbonden beroepen. Daarnaast voorziet het ontwerpplan in een specifieke wijzigingsbevoegdheid voor de mogelijkheid voor het (ver-)bouwen van twee woningen in het centrum van Joure (Zijl 1).

Een ieder kan gedurende genoemde termijn van terinzageligging bij de gemeenteraad zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen op de volgende wijze:

  • schriftelijk (adres Herema State 1, 8501 AA Joure; postadres Postbus 101, 8500 AC Joure);

  • per e-mail (e-mailadres: info@skarsterlan.nl) onder vermelding van zienswijze ontwerpbestemmingsplan Parapluplan ontheffingen.

Tevens is er een mogelijkheid om mondeling een zienswijze in te dienen, echter alleen na afspraak met een medewerker van de Afdeling Ruimte via het Afsprakenburo (tel. 0513-481325) Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Joure, 15 juli 2009

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân,

burgemeester,

G.J. Kuiper.

Secretaris,

E. Blaauw.

Naar boven