stcrt-2009-10695-001.png Bekendmaking vaststelling provinciaal inpassingsplan Greenportlane

Gedeputeerde Staten van Limburg maken hierbij bekend dat Provinciale Staten van Limburg op 10 juli 2009 met toepassing van art. 3.26 Wet ruimtelijke ordening het provinciaal inpassingsplan Greenportlane hebben vastgesteld. Het inpassingsplan is een bestemmingsplan opgesteld door de provincie vanwege het provinciaal belang dat is gemoeid met de aanleg van de weg.

Het provinciaal inpassingsplan Greenportlane voorziet in de planologische regeling voor de aanleg van de Greenportlane. De Greenportlane is een provinciale gebiedsontsluitingsweg ten behoeve van de gebiedsontwikkeling Klavertje 4. Het tracé van de Greenportlane is gelegen ten westen van knooppunt Zaarderheiken en verbindt de A73 met de Venloseweg/Eindhovenseweg. De Greenportlane gaat over het grondgebied van de gemeenten Venlo, Horst aan de Maas, Sevenum en Maasbree.

Er zijn zienswijzen omtrent het ontwerp inpassingsplan naar voren gebracht, welke mede hebben geleid tot de gewijzigde vaststelling van het inpassingsplan.

Terinzagelegging provinciaal inpassingsplan Greenportlane

Het provinciaal inpassingsplan Greenportlane met bijbehorende onderzoeken, de Tracénota/MER (incl. bijlagen en aanvulling), alsmede het vaststellingsbesluit liggen van 16 juli tot en met 27 augustus 2009 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis/-kantoor van de gemeenten Venlo, Horst aan de Maas, Sevenum en Maasbree overeenkomstig de aldaar gebruikelijke wijze. Tevens liggen deze stukken op werkdagen van 8.30–12.00 uur en van 13.00–16.30 uur ter inzage in de bibliotheek van het Provinciehuis (Gouvernement), Limburglaan 10 te Maastricht en in het Informatiecentrum Greenport Venlo, Venrayseweg 182 te Venlo (Fresh Park Venlo). Alle stukken zijn tijdens de inzageperiode ook te raadplegen op internet, via de vermelding van deze bekendmaking op de homepage van www.limburg.nl (klik op Actueel - Bekendmakingen).

Beroep

Onder verwijzing naar het bepaalde in artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6:13 van de Algemene wet bestuursrecht vestigen wij de aandacht erop dat tegen het vaststellingsbesluit beroep kan worden ingesteld.

Beroep kan, tegen betaling van de verschuldigde griffierechten, worden ingesteld door een belanghebbende die binnen de in de wet gestelde termijn een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerp inpassingsplan bij Gedeputeerde Staten, alsmede door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest dit tijdig te doen. Voor zover het besluit wijzigingen bevat ten opzichte van het ontwerp inpassingsplan, kan door belanghebbenden tevens ten aanzien van deze wijzigingen beroep worden ingesteld.

Eventuele beroepen dienen te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage. Het beroepschrift moet binnen een termijn van 6 weken worden ingediend. De beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit van Provinciale Staten ter inzage is gelegd.

Ingevolge artikel 3.8 lid 5, van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit van Provinciale Staten in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Nadere informatie

Voor nadere informatie kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen met mw. T. van der Meulen via telefoonnummer (043) 389 73 42.

Naar boven