stcrt-2009-10675-001.png Vaststelling hogere grenswaarden geluidsbelasting, bestemmingsplan Ridderveld

Aanleiding

Als gevolg van wegverkeer treden op de diverse locaties binnen Ridderveld geluidsbelastingen op die hoger zijn dan de voorkeursgrenswaarde zoals genoemd in de Wet geluidhinder. Burgemeester en wethouders hebben op grond van de Wet geluidhinder hogere waarden vastgesteld voor de wegen welke van invloed zijn op deze locaties, teneinde nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken.

Hogere grenswaarden vanwege het geluid van het wegverkeer zijn vastgesteld voor de woningen op de volgende locaties binnen het plangebied van Ridderveld: Lupinehof, De Thermen, Ridderhof, Herenhof, locatie Peter Langhout en Kop Sterrenlaan. Deze hogere waarde is vastgesteld omdat andere maatregelen om aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB(A) te voldoen, op overwegende bezwaren van stedenbouwkundige en financiële aard stuiten.

Ter inzage

De beschikking en overige van belang zijnde documenten kunnen vanaf 16 juli gedurende zes weken worden ingezien bij

  • De ontvangstbalie in het stadhuis, Stadhuisplein 1, geopend op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur;

  • Openbare bibliotheek, filiaal Ridderveld, Troubadourweg 2/a.

Beroep

Belanghebbenden kunnen in de periode van 16 juli 2009 tot en met 26 augustus 2009 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • degenen, die tijdig hun zienswijzen tegen de ontwerpbesluit kenbaar hebben gemaakt;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbesluit;

Tevens kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

15 juli 2009

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn.

Naar boven