stcrt-2009-10659-001.png Goedkeuring Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders maken, op grond van artikel 28, lid 6, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bekend dat Gedeputeerde Staten van Zeeland op 16 juni 2009 het bestemmingsplan Riethoek hebben goedgekeurd.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een uitbreiding van het bestaande Oostmolenpark. Het plan omvat circa 200 woningen. Het plangebied wordt begrensd aan de (noord)westzijde door de Buys Ballotstraat en ‘s-Gravenpolderseweg, aan de noordoostzijde door de Parallelweg en in het zuiden door het bestaande Oostmolenpark.

Met ingang van 16 juli 2009 ligt het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan zes weken ter inzage bij de receptie van het Stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2 te Goes. Tevens is het plan in te zien via www.goes.nl/bestemmingsplannen.

Gedurende deze termijn kan een belanghebbende een beroepschrift indienen tegen het goedgekeurde plan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA  's-Gravenhage door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn bedenkingen bij Gedeputeerde Staten heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig zijn bedenking bij Gedeputeerde Staten naar voren heeft gebracht.

Het besluit van Gedeputeerde Staten inzake goedkeuring treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op het verzoek is beslist.

Wet Geluidhinder Bestemmingsplan Riethoek

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 110c van de Wet geluidhinder in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij een hogere geluidbelasting voor wegverkeerslawaai toestaan, dan de voorkeurgrenswaarde, om het mogelijk te maken één woning te bouwen, deel uitmakend van het bestemmingsplan ‘Riethoek’.

Het besluit en het akoestisch onderzoek Bestemmingsplan Riethoek ligt vanaf 16 juli 2009 zes weken voor een ieder ter inzage in het Stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2 te Goes. Tevens is het besluit en akoestisch onderzoek in te zien via www.goes.nl/bestemmingsplannen.

Gedurende deze termijn kan een belanghebbende een beroepschrift indienen tegen het besluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA  ’s- Gravenhage. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven