Amsterdam-Slotervaart

Kennisgeving gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Slotervaart 2007’

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Slotervaart maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de stadsdeelraad in de vergadering van 1 juli 2009 het gewijzigde bestemmingsplan ‘Slotervaart 2007’ heeft vastgesteld. Het vaststellingsbesluit wordt vanaf donderdag 16 juli 2009 met het bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage gelegd bij de balies van:

  • Het stadsdeelkantoor Slotervaart, Pieter Calandlaan 1, geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur;

  • Bibliotheek Slotervaart, Pieter Calandlaan 87-B, geopend maandag en woensdag van 14.00 tot 20.00 uur, donderdag van 14.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

  • U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien op http://www.slotervaart.amsterdam.nl/kennisgevingen.

Het plangebied ‘Slotervaart 2007’ wordt begrensd door:

  • de Sloterplas en de Christoffel Plantijngracht (aansluitend op de stadsdeelgrenzen met stadsdeel Osdorp en stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer);

  • het hart van de Slotervaart

  • het hart van de Johan Huizingalaan en het hart van de Pieter Calandlaan (aansluitend op het vastgestelde bestemmingsplan Bluebanddorp);

  • de groenzone tussen de wijk en de ringspoorbaan;

  • het hart van de Robert Fruinlaan en het hart van Oostoever (aansluitend op het bestemmingsplan Oostoever).

De belangrijkste doelstelling van dit plan is het juridisch vastleggen van – en het bieden van een actueel ruimtelijk toetsingskader voor – de bestaande situatie en het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen om op sommige locaties woninguitbreidingen en/of tuinuitbreidingen te realiseren. Daarnaast maakt het plan op een aantal locaties in de wijk aanpassingen aan de aanwezige voorzieningen mogelijk (De Drie Hoven en De Ark).

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het betreft wijzigingen die naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen zijn aangebracht en wijzigingen die grotendeels om redenen van standaardisering, actualisering en vereenvoudiging zijn aangebracht. De wijzigingen betreffen zowel de plankaart, de regels als de toelichting.

Voor een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het vaststellingsbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Het instellen van beroep is mogelijk gedurende bovengenoemde inzagetermijn voor:

  • degenen die zienswijzen hebben ingebracht én belanghebbenden zijn;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij het stadsdeel kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de stadsdeelraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Degene die beroep instelt kan gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zonder dit verzoek treedt het door de stadsdeelraad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepsschrift. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden.

Amsterdam, 15 juli 2009

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Slotervaart,

A. Marcouch,

voorzitter.

J. Ruiter,

secretaris.

Naar boven