stcrt-2009-10628-001.png Bekendmaking diverse vastgestelde bestemmingsplannen gemeente Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 17 juli 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen: de door de gemeenteraad bij besluit van 7 juli 2009 vastgestelde bestemmingplannen:

  • 1. Bestemmingsplan ‘Centrum Lichtenvoorde, herziening 20 (Verlengen Koemstraat)’. Het plan voorziet in het verlengen van de Koemstraat. Het nieuwe tracé is gelegen tussen de Nieuwe Maat en de dr. Besselinkstraat te Lichtenvoorde.

  • 2. Bestemmingsplan ‘Buitengebied 1998, herziening 44 (Menhal de Riette 2 Harreveld)’. Het plan voorziet in de bouw van een menhal (paardensport) op het perceel de Riette 2 te Harreveld. De bebouwing wordt landschappelijk ingepast.

  • 3. Paraplubestemmingsplan ‘Aanpassing geluidszone Bedrijventerrein Den Sliem/Laarberg ten zuiden van De Slinge’. Het plan voorziet in de aanpassing van de geluidszone van bedrijventerrein Den Sliem/Laarberg ten zuiden van De Slinge.

  • 4. Bestemmingsplan ‘Harreveld, bebouwde kom, herziening 1 (wijziging bestemming Kerkstraat 20, 20a en toevoegen ontbrekende planregels voor Gemengde doeleinden)’. Het plan voorziet in de wijziging van bestemming van ‘Dienstverlening’ naar ‘Gemengde doeleinden’ voor Kerkstraat 20, 20a te Harreveld. Daarnaast worden planregels voor de bestemming ‘Gemengde doeleinden’ aan het bestemmingsplan toegevoegd.

  • 5. Bestemmingsplan ‘Buitengebied 1998, herziening 37 (uitbreiding agrarisch bedrijf Schaarweg 2a te Vragender)’. Het plan voorziet in een vergroting van het agrarisch bouwperceel waarna de extensieve veehouderij zal worden uitgebreid op het perceel Schaarweg 2a te Vragender.

  • 6. Bestemmingsplan ‘Buitengebied 1998, herziening 43 (uitbreiding loonwerk/landbouwmechanisatiebedrijf Ruurloseweg 5 te Zieuwent)’. Het plan voorziet in de mogelijkheid om de bestaande inrichting uit te breiden door oprichting van een bedrijfshal aan de Ruurloseweg 5 te Zieuwent (WOPA bv).

Voornoemde plannen kunnen worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde en bij de Gemeentelijke ServicePunten in de openbare bibliotheken, Dijkstraat 2a te Lichtenvoorde, en Het Heydenrijck 1 te Groenlo. Ook kunt u de plannen, inclusief deze publicatie, digitaal raadplegen via de gemeentelijke website (www.oostgelre.nl). De plannen liggen voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met 27 augustus 2009.

Uitsluitend belanghebbenden die tijdig zienswijzen ten aanzien van een ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van dat bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. De besluiten tot vaststelling van de bestemmingsplannen treden in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Naar boven