stcrt-2009-10604-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Oostgaarde’

Burgemeester en wethouders van Borsele maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 17 juli t/m 27 augustus 2009 het ontwerpbestemmingsplan ‘Oostgaarde’ voor een ieder ter inzage ligt.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

In maart 2009 is het voorontwerpbestemmingsplan in de inspraak gebracht. Van de inspraak is een rapport opgesteld dat als bijlage is toegevoegd aan de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan. Daarnaast is het plan voorzien van commentaar in het kader van het wettelijk vooroverleg.

Het plan omvat een juridisch planologische regeling die voorziet in de bouw van circa 95 woningen gelegen aan de oostzijde van ‘s-Gravenpolder, grenzend aan de Magnoliastraat, Lavendelstraat en Ligusterstraat. Het plangebied heeft een oppervlakte van ongeveer 7,3 ha. Het plan wordt ontsloten via de Magnoliastraat. Daarnaast zijn er ook aansluitingen op de Lavendelstraat en de Kamperfoeliestraat. De aansluiting op de Ligusterstraat is komen te vervallen t.o.v. het voorontwerpbestemmingsplan.

Het plan is opgedeeld in 6 gedeelten, ieder met een verschillende beeldkwaliteit. Het plan krijgt verschillende woningbouwcategorieën, namelijk: vrijstaande, 2/1 kap, rij- en patiowoningen.

Tot het bestemmingsplan behoort ook een gedeelte van de woningen gelegen aan de westzijde van het plan. Het gaat om een gedeelte van de woningen aan de Ligusterstraat, Lavelstraat, Magnoliastraat en Seringestraat. Deze woningen zijn in het plan opgenomen in verband met de aankoop van een strook tuingrond door verschillende bewoners.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Oostgaarde’ ligt ter inzage in het gemeentehuis van Borsele, Stenevate 10 in Heinkenszand. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Het ontwerpbestemmingsplan en het concept raadsvoorstel zijn ook te raadplegen via www.borsele.nl/bestemmingsplan. Gedurende de termijn van terinzagelegging is het mogelijk dat er nog aanvullende relevante stukken en gegevens over het plan ter inzage worden gelegd.

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Borsele, Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand.

Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze dient u uiterlijk één week voor het het einde van de terinzagetermijn contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijke Ordening en Milieu op (0113) 238425 voor het maken van een afspraak.

Heinkenszand, 16 juli 2009

Naar boven