Uitvoeringsconvenant Mobiliteitsproject ‘Prijsprikkels door Bedrijven voor de Bereikbaarheid van Haaglanden’

Ondertekenaars:

  • De Minister van Verkeer en Waterstaat, C.M.P.S. Eurlings, handelend als bestuursorgaan;

  • Het regionaal openbaar lichaam Stadsgewest Haaglanden, gevestigd te Den Haag, te dezen bij volmacht rechtsgeldig vertegenwoordigd door de portefeuillehouder Verkeer en Vervoer, de heer P.W.M. Smit.

Doel en looptijd van het convenant

Het doel van dit uitvoeringsconvenant is het vastleggen van de tussen partijen bereikte overeenstemming over de voorwaarden voor de uitvoering en financiering van het Mobiliteitsproject ‘Prijsprikkels door Bedrijven voor de Bereikbaarheid van Haaglanden’ (afgekort: Mobiliteitsproject PBB). De opzet van het Mobiliteitsproject PBB in het kader van Anders Betalen voor Mobiliteit is beschreven in het (niet openbare) ‘Plan van aanpak Prijsprikkels door Bedrijven voor de Bereikbaarheid van Haaglanden’. Het convenant treedt in werking met ingang van de dag na ondertekening (zijnde 7 juli 2009) en eindigt op 31 december 2011. Partijen treden uiterlijk 3 maanden voor laatstgenoemde datum in overleg over eventuele voortzetting van dit convenant.

Wederzijdse verplichtingen

In het kader van het Regionaal Convenant Mobiliteitsmanagement ‘Bereikbaar Haaglanden’ d.d. 10 september 2008 draagt het Stadsgewest Haaglanden als opdrachtgever zorg voor de uitvoering van het Mobiliteitsproject PBB, conform het plan van aanpak en de geldende nationale (o.a. de Privacywetgeving) en internationale regelgeving (o.a. Europese aanbestedingsregelgeving). De opdrachtgever handelt hierbij voor eigen rekening en risico. De Minister gaat op basis van het door hem goedgekeurde plan van aanpak over tot verhoging van de BDU verkeer en vervoer gedurende de looptijd van het convenant (2010 en 2011). Deze gelden zijn bestemd als bijdrage voor de door het Stadsgewest Haaglanden gemaakte en te maken kosten aan derden ten behoeve van de uitvoering en begeleiding van het Mobiliteitsproject PBB. Indien de aan het Mobiliteitsproject PBB deelnemende weggebruikers inkomstenbelasting verschuldigd zijn over de ontvangen vergoedingen, dan wordt deze afdracht vergoed door de Minister. Voorwaarde is dat het betalingsmechanisme aan de deelnemende weggebruikers voldoet aan de voorwaarden behorend bij de zogenaamde (fiscale) ‘vrijwilligersregeling voor werknemers en resultaatgenieters’.

Dit convenant ligt, met uitzondering van de vertrouwelijke bijlage 2 (het plan van aanpak), van 15 juli 2009 tot 15 augustus 2009 tijdens kantooruren ter inzage op het ministerie van Verkeer en Waterstaat, Plesmanweg 1–6 te Den Haag bij het secretariaat van het project Anders Betalen voor Mobiliteit, kamer E 00 46.

Aldus overeengekomen en ondertekend:Den Haag, 7 juli 2009

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

Den Haag, 28 mei 2009

Het Stadsgewest Haaglanden,

namens deze:

de portefeuillehouder Verkeer en Vervoer,

P.W.M. Smit.

Naar boven