stcrt-2009-10543-001.png Openbare bekendmaking

14 juli 2009

Aanwijzing route voor vervoer over de weg van gevaarlijke stoffen in de gemeente Dalfsen

Het college van burgemeester en wethouders van Dalfsen maakt bekend dat de gemeenteraad op 23 februari 2009 heeft ingestemd met het besluit tot aanwijzing van een routering over wegen en weggedeelten in Dalfsen voor het vervoer van gevaarlijke stoffen op grond van artikel 18, lid 1 van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen.

De routering houdt in dat het, behoudens ontheffing, verboden is bepaalde gevaarlijke stoffen over andere dan de daarvoor aangewezen wegen of weggedeelten te vervoeren. Daarvoor zijn de leveranciers van gevaarlijke stoffen verantwoordelijk. De routering sluit aan op de routes van de omliggende gemeenten.

Voor niet aangewezen wegdelen dienen transporteurs van routeplichtige stoffen ontheffing aan te vragen bij de gemeente.

Onderstaande wegen zijn aangewezen voor het vervoer van gevaarlijke stoffen:

  • N340 vanaf de gemeentegrens met Zwolle tot aan de gemeentegrens met Ommen;

  • N35 vanaf de gemeentegrens met Zwolle tot aan de gemeentegrens met Raalte;

  • N348 vanaf de gemeentegrens met Ommen tot aan de gemeentegrens met Raalte.

Eind 2009 wordt de route aangeduid met de borden K-14 ‘route gevaarlijke stoffen’, nadat provincie en Rijkswaterstaat hun goedkeuring hebben gegeven.

De routering gevaarlijke stoffen is conform het ontwerp vastgesteld. Belanghebbenden hebben eind 2008, gedurende een inzageperiode van zes weken, geen zienswijzen tegen het ontwerpbesluit ingediend. Tegen het definitieve besluit van de gemeenteraad kan op grond van artikel 8:1 Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na datum van bekendmaking van dit besluit een beroepschrift worden ingediend bij de Rechtbank Zwolle, Sector Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Een beroepschrift kan alleen worden ingediend door belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat ze geen zienswijze tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend. Voorts kunnen deze belanghebbenden, indien onverwijlde spoed en de betrokken belangen dat eisen, de Voorzieningenrechter van de Rechtbank schriftelijk verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Naar boven