stcrt-2009-10537-001.png Voorkeursrecht Plangebied ‘Veldweg’ te Heerde

Het college van Heerde maakt op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de raad op 13 juli 2009 heeft besloten om op grond van artikel 5 Wvg een perceel gelegen in het plangebied ‘Veldweg’ te Heerde aan te wijzen waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

Het perceelsgedeelte waarop het voorkeursrecht van toepassing is, is nader aangegeven op de bij het besluit van de raad van 13 juli 2009 behorende kadastrale tekening en andere relevante stukken.

Ter inzage

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 7 Wvg ligt het raadsbesluit met bijbehorende stukken, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de kadastrale aanduidingen van het in de aanwijzing opgenomen perceel, de grootte van het aangewezen perceelsgedeelte, de naam van de eigenaar en eventuele rechthebbenden van de daarop rustende beperkende rechten, met ingang van 15 juli 2009 voor een ieder kosteloos ter inzage bij de balie van de afdeling Ruimte in het gemeentehuis aan de Marktstraat 1 in Heerde, op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur.

Gevolgen

Het raadsbesluit treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant. Deze publicatie in de Staatscourant heeft op 14 juli 2009 plaatsgevonden. Als gevolg daarvan moet de eigenaar van het in de aanwijzing begrepen perceelsgedeelte wanneer hij deze grond wil verkopen, deze eerst aan de gemeente Heerde te koop aanbieden. De eigenaar en de eventuele rechthebbenden op beperkte rechten ontvangt afzonderlijk bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Bezwaar en beroep

Belanghebbenden kunnen bezwaar maken tegen het besluit van de raad tot aanwijzing. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van 6 weken, ingaande de dag nadat dit besluit is bekendgemaakt in de Staatscourant (tot 27 augustus 2009) bij de raad van de gemeente Heerde, Postbus 175, (8180 AD Heerde) tegen voormeld besluit een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van het bezwaar.

Degene die al een bezwaarschrift heeft ingediend tegen het collegebesluit van 19 mei 2009 tot voorlopige aanwijzing, hoeft niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen. Hun eerdere bezwaarschrift wordt op grond van artikel 6, lid 3 Wvg aangemerkt als te zijn gericht tegen het besluit van de raad tot (definitieve) aanwijzing.

Het maken van bezwaar schorst de werking van het besluit niet.

Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, Sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen.

Nadere informatie

Voor vragen kan contact worden opgenomen met het team RIB van de afdeling Ruimte, tel. 0578-699523.

Naar boven