stcrt-2009-10515-001.png Vastgestelde bestemmingsplannen ‘’t Hietveld 2007’ en Beggelderdijk, herziening 2009

Bestemmingsplan ‘’t Hietveld 2007’

De gemeenteraad van Aalten heeft op 7 juli 2009 het bestemmingsplan ’t Hietveld 2007 gewijzigd vastgesteld. Op dit bestemmingsplan is de Wet op de Ruimtelijke Ordening van toepassing, zoals deze gold vóór 1 juli 2008, omdat het ontwerp van het bestemmingsplan vóór dit datum ter visie is gelegd.

Dit bestemmingsplan heeft globaal betrekking op het gebied dat is gelegen tussen de Rondweg, de Beggelderdijk en Helmkamp te Dinxperlo. Het plan kent aan het gebied zowel een bedrijfs- als een agrarische bestemming toe, terwijl tussen het nieuwe bedrijfsterrein en de bebouwde kom enkele bestaande burgerwoningen als zodanig worden bestemd.

Overeenkomstig artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ligt het plan met ingang van vrijdag 17 juli 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis (locatie Nassaustraat 5 in Aalten). Meer informatie is te verkrijgen bij het team VRO of via de gemeentelijke website (www.aalten.nl).

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen bij Gedeputeerde Staten van Gelderland bedenkingen worden ingebracht door:

  • 1. degene, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • 2. een belanghebbende, die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • 3. een ieder, tegen de wijziging die bij de vaststelling van het plan is aangebracht.

Bedenkingen kunnen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling bij Gedeputeerde Staten van Gelderland naar voren worden gebracht. Schriftelijke bedenkingen dient men te richten aan Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem, fax (026) 359 94 80. Per e-mail kan dit enkel via: post@gelderland.nl (o.v.v. van: REW/RO/BV). Degene die van de mogelijkheid gebruik wil maken om mondelinge bedenkingen in te brengen kan tijdens werkdagen tussen 10:00 en 12:00 contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening: tel: (026) 359 98 20.

Bestemmingsplan Beggelderdijk, herziening 2009

De gemeenteraad van Aalten heeft op 7 juli 2009 het bestemmingsplan Beggelderdijk, herziening 2009 ongewijzigd vastgesteld. Het plan maakt de bouw van drie vrijstaande woningen mogelijk op een perceel op de hoek van de Beggelderveldweg en de Beggelderdijk in Dinxperlo.

Ter inzage stukken

Het besluit van de gemeenteraad met bijbehorende stukken ligt met ingang van 17 juli 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, locatie Nassaustraat 5 in Aalten. Het plan is ook te raadplegen via de gemeentelijke website (www.aalten.nl).

Gedurende de zes weken van terinzagelegging kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage)worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen die termijn (in samenhang met ingesteld beroep) een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team VRO, tel. 0543-493154.

Naar boven