stcrt-2009-10450-001.png Besluit tot verlenging voorkeursrecht op grond van artikel 9.4.1. Invoeringswet Wet ruimtelijke ordening, betreffende het plangebied Bramert-Noord

Aanwijzing

Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Stein maakt ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Stein bij besluit van 2 juli 2009 de geldingsduur van het raadsbesluit van 15 februari 2007 tot vestiging van het voorkeursrecht op diverse percelen gelegen in het gebied Bramert-Noord, op basis van artikel 9.4.1 Invoeringswet Wet ruimtelijke ordening heeft verlengt met één jaar. Dit besluit heeft als planologische grondslag het op 15 februari 2007 vastgestelde structuurplan Bramert-Noord.

De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kaart en de lijst van aangewezen percelen. Ten opzicht van deze percelen wordt de toepassing van de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten met één jaar verlengd.

Aanbiedingsplicht

Door het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Stein tot verlenging van de geldingsduur van bovengenoemd raadsbesluit blijft onder andere de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing op de aangewezen percelen. Die aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Stein te koop moeten aanbieden alvorens verkoop en levering aan derden mogelijk is.

Ter Inzage

Het besluit op basis waarvan de geldingsduur van het gevestigde voorkeursrecht met één jaar wordt verlengd en de daarbij behorende stukken (de lijst van aangewezen percelen en de kadastrale tekening van aangewezen percelen) liggen vanaf 14 juli 2009 tijdens openstellingstijden ter inzage op het gemeentehuis (afdeling Publiekszaken), Stadhouderslaan 200 te Stein.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken, ingaande 14 juli 2009, bezwaar maken tegen dit besluit. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Het bezwaar dient te worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Stein, Postbus 15, 6170 AA Stein.

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit, bestaat tevens de mogelijkheid om een voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Maastricht, sector Bestuursrecht, Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht

Stein, 13 juli 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stein.

Naar boven