stcrt-2009-10448-001.png Bestemmingsplan Banne Toren IJdoornlaan/Statenjachtstraat

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Amsterdam-Noord maakt bekend, dat met ingang van 15 juli 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt (bij het Service Centrum, afdeling Vergunningen van het stadsdeel Amsterdam-Noord, Buikslotermeerplein 2000, geopend van maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 uur tot 15.30 uur en donderdag van 12.00 tot 19.00 uur) het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 7 juli 2009, nr. 2009/37360, waarbij het bestemmingsplan geheel goedgekeurd is. Dit goedkeuringsbesluit ligt samen met het bestemmingsplan ter inzage.

Het gebied van het bestemmingsplan wordt ongeveer begrensd door, aan de noordoostkant, de buitenzijde van de IJdoornlaan, aan de Zuidoostkant, het hart van het viaduct onder de IJdoornlaan, aan de zuidkant de erfpachtgrens van het terrein van het Boven-IJ ziekenhuis, aan de noordwestkant, het hart van de Statenjachtstraat.

Door Gedeputeerde Staten is bij bovengenoemd besluit geheel goedkeuring gehecht aan het besluit van de deelraad van het stadsdeel Amsterdam-Noord van 14 februari 2007 tot vaststelling van het bestemmingsplan. Gedeputeerde Staten heeft een nieuw goedkeuringsbesluit genomen omdat het goedkeuringsbesluit van 2 oktober 2007 door de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State bij uitspraak van 24 september 2008 is vernietigd.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden, die zich tijdig op grond van artikel 27 lid 1 of lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben gewend, beroep tegen het besluit tot goedkeuring indienen.

Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbenden, die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 27 lid 1 of lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdig bedenkingen in te dienen bij de Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, alsmede aan belanghebbenden, voor zover het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland strekt tot onthouding van goedkeuring.

De beroepsschriften moeten in tweevoud worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Ingevolge artikel 28, lid 7 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening treedt het besluit van Gedeputeerde Staten inzake goedkeuring in werking daags na afloop van de hierboven genoemde beroepstermijn.

Binnen deze beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend, waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat verzoek is beslist.

Amsterdam-Noord, 14 juli 2009

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord,

L. Brasz,

secretaris.

R. Post,

voorzitter.

Naar boven