stcrt-2009-10442-001.png Vestiging voorkeursrecht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden maken bekend, dat zij op grond van artikel 6 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) op 7 juli 2009 hebben besloten het perceel kadastraal bekend gemeente Leiden, sectie G, nummer 101 aan te wijzen als perceel waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Het perceel ligt aan de Breestraat 68 te Leiden en maakt onderdeel uit van het Aalmarktproject. Voor het perceel is een herziening van het stadsvernieuwingsplan Aalmarkt e.o. 2003 voorzien. Het huidige gebruik van het aangewezen perceel wijkt af van het voorgestane gebruik als doorgang voor langzaam verkeer.

Inwerkingtreding en geldigheidsduur

De aanwijzing treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant.

De aanwijzing vervalt van rechtswege op 7 oktober 2009 of zoveel eerder als de gemeenteraad een besluit neemt tot verlenging van de aanwijzing. Burgemeester en wethouders zijn dan ook voornemens de raad van de gemeente Leiden voor te stellen om op grond van artikel 5 Wvg de aanwijzing te verlengen voor een periode van maximaal drie jaar. Binnen deze periode zal het bestemmingsplan worden herzien.

Ter inzage

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt tezamen met het voorstel aan de raad en verdere bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de aangewezen percelen, de namen van de eigenaren c.q. rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens voor een ieder kosteloos ter inzage. De stukken liggen ter inzage van 13 juli 2009 tot en met 24 augustus 2009 in het atrium van het Stadsbouwhuis (Langegracht 72), maandag tot en met vrijdag van 8.30–17.00 uur.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit tot aanwijzing van voormeld perceel staat op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep open. Belanghebbenden kunnen tot en met 24 augustus 2009 een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.

Zienswijzen

In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad te nemen besluit tot aanwijzing van gronden worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 van de Awb, in de gelegenheid gesteld om vóór 25 augustus 2009 schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijzen ten aanzien van het raadsvoorstel naar voren te brengen. De zienswijze kan schriftelijk gericht worden aan de gemeenteraad van Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.

Belanghebbenden die hun zienswijze mondeling aan de gemeenteraad kenbaar willen maken, kunnen contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Vastgoedontwikkeling en Grondzaken, tel. (071) 5165831.

Leiden, 8 juli 2009

Burgemeester en wethouders van Leiden.

Naar boven