stcrt-2009-10437-001.png Goedkeuring bestemmingsplan Oud Noord

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord maakt, ingevolge de Invoeringswet ruimtelijke ordening en de Wet op de Ruimtelijke Ordening het volgende bekend:

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben bij besluit van 16 juni 2009, nummer 2009-33548, goedkeuring verleend aan het door de deelraad van stadsdeel Amsterdam-Noord op 29 oktober 2008 vastgestelde bestemmingsplan Oud Noord.

Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland ligt met genoemd bestemmingsplan met ingang van 15 juli 2009 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • het servicecentrum, afdeling Vergunningen van het stadsdeel Amsterdam-Noord, Buikslotermeerplein 2000. Geopend maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.30 uur en donderdag van 12.00 tot 19.00 uur.

Een digitale versie van het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland en het bestemmingsplan Oud Noord staan op www.noord.amsterdam.nl. De vindplaats is rubriek Wonen/Bestemmingsplannen.

Het plangebied wordt globaal begrensd aan de oostzijde door de Motorwal, de Meeuwenlaan, de Adelaarsweg, de Johan van Hasseltweg, de Wingerdweg en de Sneeuwbalweg, aan de noordzijde door de Buiksloterdijk en de Floraweg, aan de westzijde door de Klimopweg, de Klaprozenweg, de Papaverweg en de Ranonkelkade en aan de zuidzijde door de Tolhuisweg, de Buiksloterweg, de Adelaarsweg en het IJ. Het Mosplein en omstreken, de nieuwbouwprojecten Albatros en Adelaar, de Noord/Zuidlijn en het Noorderpark vallen buiten het plangebied.

Het bestemmingsplan Oud Noord is in hoofdzaak een conserverend plan dat de huidige situatie vastlegt.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan een belanghebbende die tijdig zijn bedenkingen bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland heeft ingebracht, beroep instellen tegen het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam-Noord, 14 juli 2009

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord,

L. Brasz,

secretaris.

R. Post,

voorzitter.

Naar boven