stcrt-2009-10433-001.png Vastgesteld bestemmingsplan ‘Eerste partiële herziening Inverdan’, kennisgeving ingevolge artikel 3.8 lid 3 Wro

De gemeenteraad van Zaanstad heeft bij besluit van 4 juni 2009, nummer 38, het bestemmingsplan Eerste partiële herziening Inverdan ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld.

Het plangebied van het bestemmingsplan is het plangebied van het bestemmingsplan Inverdan. Het bestemmingsplan Inverdan heeft betrekking op de ruime omgeving van het NS station Zaandam, de Provincialeweg, de Gedempte Gracht, de Dam en Klauwershoek en kent de volgende globale begrenzing:

  • in het noorden de Papenpadsloot en het verlengde daarvan;

  • in het westen de Houtveldweg, het water bij de Ilpendamstraat, de Woutertje Pietersestraat en de Kapelhof, de oostgevel van Opera, de noordzijde van Aubade, het water ten noorden en westen van de Belt, de westzijde van het R.O.C., het water ten noorden van de Mandelastraat en het Raamzaagpad, de noordzijde van de woonbebouwing aan de Reischaaf en de Blokschaaf, de Houtveldweg en de spoorlijn en een woonblokje in het Wiel;

  • in het zuiden de perceelsgrens van het Albert Heijnkantoor en het verlengde daarvan;

  • in het oosten de Provincialeweg, een lijn in de Vaart, de zuidkant van de percelen aan de Rozengracht, de zuidzijde van de Czaar Peterstraat, de westzijde van de C. Calffstraat, de westzijde van de percelen aan het Krimp en de Lage Horn, de Hogendijk, het water ten oosten van de Hogendijk en Sarabande, de noordzijde van de Burcht, de Zuiddijk, de A.F. de Savornin Lohmanstraat, de Oostzijde, de J. Sijbrandsteeg en het verlengde daarvan, de noordelijke begrenzing van de percelen aan de Vinkenstraat, het Rustenburg, de Stationsstraat en de Vaart.

Het bestemmingsplan bestaat alleen uit planregels die strekken tot enkele juridisch-technische aanpassingen in de voorschriften van bestemmingsplan Inverdan en is voorzien van een toelichting. De plankaart die deel uitmaakt van het bestemmingsplan Inverdan blijft van kracht. De juridisch-technische aanpassingen betreffen de wijze van meten van ondergrondse bebouwing, een andere formulering van de parkeereisen en de aanduiding ‘reservering spooruitbreiding’.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn er ten opzichte van het ontwerp wijzigingen aangebracht in de toelichting en in planregels. De aanpassingen staan omschreven in het bij het raadsbesluit behorende overzicht.

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan zijn te raadplegen op het Internet via de website www.zaanstad.nl.

Tevens liggen deze stukken vanaf donderdag 23 juli 2009 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 2 september 2009 ter inzage op de onderstaande adressen:

  • receptie van het gemeentehuis, Bannehof 1 te Zaandijk;

  • balie van Klantcontact Vergunningen op het Railpoint Office, Ebbehout 31 te Zaandam;

    (openingstijden: maandag - woensdag van 8.30 tot 16.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.00 uur, vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur).

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen over het ontwerpnaar voren te hebben gebracht. Beroepschriften moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Schorsing

Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken het besluit te schorsen. Verzoekschriften moeten worden gezonden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Zaandijk, 22 juli 2009

Burgemeester en wethouders van Zaanstad.
Naar boven