stcrt-2009-10405-001.png Aankondiging herziening bestemmingsplan Binnenstad II

Op basis van artikel 1.3.1 Bro geeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden kennis van het voornemen om een herziening van het bestemmingsplan Binnenstad II voor te bereiden. Het bestemmingsplan Binnenstad II omvat de wijken Academiewijk, d'Oude Morsch, Levendaal West, Maredorp/De Camp en Pancras 0ost. Het bestemmingsplan Binnenstad II is na de uitspraak van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op 13 augustus 2008 onherroepelijk geworden. De herziening voorziet in een aanpassing van de planvoorschriften en plankaarten op een aantal onderdelen, waaronder de door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland niet goedgekeurde en door de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State buiten de goedkeuring gelaten onderdelen. Daarnaast omvat de herziening een aantal technische verbeteringen van het kaartmateriaal en de planvoorschriften.

Ontwerpherziening bestemmingsplan Binnenstad II

  • op 7 juli 2009 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden besloten op basis van artikel 2, lid 3 van de inspraakverordening de ontwerpherziening bestemmingsplan Binnenstad II niet als voorontwerp ter inzage te leggen, omdat de herziening uit overwegend technische correcties bestaat. De herziening komt daarom op basis van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening als ontwerp in procedure. De aanleiding tot het opstellen van de ontwerpherziening is te voorzien in het herstel van een aantal technische fouten in het bestemmingsplan Binnenstad II en het treffen van een voorziening voor het door Gedeputeerde Staten niet goedgekeurde artikel 23 van de planvoorschriften voor de locatie Doelengracht en het door de Raad van State buiten de goedkeuring gelaten plangedeelte gelegen tussen het Vrouwenkerkhof, de Dolhuissteeg en de Lange Mare.

  • de ontwerpherziening bestemmingsplan Binnenstad II bestaat uit een verbeelding met enkele aanpassingen van kaart 1 voor D'Oude Morsch/Academiewijk, kaart 2 voor Maredorp/De Camp en kaart 5 Cultuurhistorie en bomen en voorts uit regels en een toelichting.

Procedure en terinzagelegging ontwerpherziening bestemmingsplan Binnenstad II

De ontwerpherziening bestemmingsplan Binnenstad II zal vanaf maandag 20 juli 2009 gedurende zes weken conform het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ter inzage worden gelegd in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en van het Stadsbouwhuis (Langegracht 72), van maandag t/m vrijdag van 8.30–17.00 uur en in het stadhuis ook op donderdagavond van 17.00–20.00 uur. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze op de ontwerpherziening bestemmingsplan Binnenstad II schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze dient geadresseerd te worden aan de Gemeenteraad van Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.

Het is ook mogelijk per e‑mail te reageren door uw zienswijze te sturen naar: sleutel@leiden.nl onder vermelding van 'zienswijze ontwerpherziening bestemmingsplan Binnenstad II'.

Ingediende zienswijzen zullen worden betrokken bij de besluitvorming over de definitieve inhoud van de herziening van het bestemmingsplan Binnenstad II.

Beschikbaarheid en te koop

De bestanden van de ontwerpherziening bestemmingsplan Binnenstad II zijn digitaal (in pdf) beschikbaar op de website van de gemeente Leiden: www.leiden.nl/ruimtelijkeordening. Bij de informatiebalies van het stadhuis en Stadsbouwhuis is de ontwerpherziening bestemmingsplan Binnenstad II verkrijgbaar (boek € 5,– per stuk; plankaart € 13,50 per stuk).

Informatie

Nadere bij het servicepunt Bouwen en Wonen, Stadsbouwhuis, Langegracht 72 in Leiden, maandag t/m donderdag 9.00–16.00 uur, vrijdag 9.00–12.00 uur, e-mail: service.bowo@leiden.nl, tel. (071) 5165502.

Naar boven