stcrt-2009-10346-001.png Vestiging voorlopig voorkeursrecht artikel 6 Wvg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Mill en St. Hubert maken op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad op 9 juli 2009 heeft besloten om op grond van het bepaalde in artikel 2 jo. artikel 5 Wvg, de percelen gelegen tussen de Petersweg, Voordijk, Korenbloemstraat en Sint Hubertse Binnenweg aan te wijzen als gronden waarop artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. De percelen waarop het voorkeursrecht van toepassing is, zijn nader aangegeven op de bij het besluit van de gemeenteraad van 9 juli 2009 behorende kadastrale tekening met daarbij de lijst van percelen, eigenaren en eventueel zakelijk gerechtigden. Het besluit treedt in werking één dag na publicatie in de Nederlandse Staatscourant, te weten 11 juli 2009.

Ter inzage

Het besluit ligt met bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaarten en een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, hun grootte, de grootte van de gedeeltelijke percelen, alsmede de namen van de eigenaren en rechthebbenden van de daarop rustende beperkte rechten, een kaart met de daarop toegedachte bestemming, ligt vanaf donderdag 16 juli 2009 gedurende 6 weken ter inzage op het gemeentehuis, Kerkstraat 1 te Mill. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 12.15 uur en op maandagavond van 17.00 uur tot 18.30 uur. Vanwege de vakantieperiode is er op 27 juli en 3, 10 en 17 augustus géén avondopenstelling. Voor inzage buiten deze openingstijden dient u een afspraak te maken (tel. 0485-460300).

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Mill en Sint Hubert te koop moet aanbieden. Het voorkeursrecht heeft dus pas gevolgen als de eigenaar zijn grond, huis of ander gebouw wil verkopen. De eigenaren en de rechthebbenden ontvangen een dezer dagen afzonderlijk bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Bezwaar en beroep

Belanghebbenden kunnen bezwaar maken tegen het besluit van de gemeenteraad tot aan wijzing. Ingevolge Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van 6 weken, ingaande de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt in de Nederlandse Staatscourant, bij de raad van de gemeente Mill en Sint Hubert tegen voormeld besluit bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • 1. de naam en het adres van de indiener

  • 2. de dagtekening

  • 3. een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar is gericht

  • 4. de gronden van het bezwaar.

Het bezwaarschrift dient vóór vrijdag 28 augustus 2009 door de gemeente Mill en Sint Hubert te zijn ontvangen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de raad van de gemeente Mill en Sint Hubert, Postbus 39, 5450 AA Mill. Het maken van bezwaar schorst de werking van het besluit niet.

Het bezwaar dat belanghebbenden reeds aan het college van burgemeester en wethouders hebben gericht, tegen haar besluit van voorlopige aanwijzing van de gronden d.d. 14 april jl., wordt aangemerkt als een bezwaarschrift dat is ingediend tegen het raadsbesluit van 9 juli 2009 (artikel 6 lid 3 Wvg).

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit tot aanwijzing bestaat tevens de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de rechtbank te ’s-Hertogenbosch te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Mill, 15 juli 2009

Burgemeester en wethouders van Mill en St. Hubert,

de secretaris,

R.P. Hoffmann.

De burgemeester,

J.Th.C.M. Verheijen.

Naar boven