stcrt-2009-10295-001.png Goedkeuring bestemmingsplan Hanzelijn

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Flevoland bij besluit van 22 juni 2009 goedkeuring hebben verleend aan het door de gemeenteraad op 18 december 2008 vastgestelde bestemmingsplan Hanzelijn.

De Hanzelijn betreft de nieuwe spoorlijn Lelystad–Zwolle. Het door de Minister van Verkeer en Waterstaat vastgestelde en onherroepelijke Tracébesluit Hanzelijn voorziet in het realiseren van deze spoorlijn met inbegrip van de aanpassing van het bestaande station Lelystad. In overeenstemming met dit Tracébesluit is het tracé van de Hanzelijn voor wat het grondgebied van de gemeente Lelystad betreft, in het bestemmingsplan in juridisch-planologische zin vastgelegd.

Het besluit van Gedeputeerde Staten, alsmede het betreffende bestemmingsplan en het daaraan ten grondslag liggende Tracébesluit Hanzelijn, liggen met ingang van donderdag 16 juli 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het Infocentrum in de hal van het Stadhuis. Het Infocentrum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Belanghebbenden kunnen gedurende genoemde termijn van terinzageligging beroep instellen tegen het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen bedenkingen bij Gedeputeerde Staten naar voren heeft gebracht.

Het betreffende besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende deze termijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven