stcrt-2009-10288-001.png Vaststelling bestemmingsplan Wolfhezerweg–Duitsekampweg 2009

De gemeenteraad van Renkum heeft in haar vergadering van 27 mei 2009 het bestemmingsplan Wolfhezerweg–Duitsekampweg 2009 gewijzigd vastgesteld.

Het plan voorziet in de bouw van twee vrijstaande woningen aan de Duitsekampweg naast het bestaande tuincentrum aan de Wolfhezerweg 104. Het bestemmingsvlak van het tuincentrum wordt daarvoor kleiner. Tevens wordt een logistiek bedrijf aan huis bestemd op het adres Duitsekampweg 7.

Ten opzichte van het ontwerpplan is het vastgestelde plan op een aantal ondergeschikte punten gewijzigd. Zo is artikel 3.5; wijzigingsbevoegdheid van Bedrijf naar Wonen vervallen en is de definitie van ‘bedrijf aan huis’ in artikel 1 aangepast. De begrenzingen van de bestemmingen Verkeer en Groen zijn enigszins gewijzigd op de plankaart.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen met ingang van woensdag 15 juli 2009 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis en de bibliotheek te Oosterbeek en de Stationswinkel te Wolfheze. Daarnaast is het plan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0274.bp0113wh-va03 en de gemeentelijke website www.renkum.nl/bestemmingsplannen. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/NL.IMRO.0274.bp0113wh-/NL.IMRO.0274.bp0113wh-va03

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor wat betreft de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan kunnen belanghebbenden, ook diegene die geen zienswijze hebben ingediend, gedurende termijn van terinzagelegging schriftelijk tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven