stcrt-2009-10280-001.png Vaststelling bestemmingsplan Landelijk Gebied

Burgemeester en wethouders van Veghel maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, herziening De Kuilen 10’, zoals dit door de Raad bij besluit van 18 juni 2009 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het stadhuis tijdens openingstijden en in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Den Uil 1.

Het bestemmingsplan geeft een planologische regeling voor verandering van de paardenhouderij aan De Kuilen 10 te Eerde in een manege. Tevens is de mogelijkheid opgenomen voor de uitoefening van recreatieve nevenactiviteiten.

De bij vaststelling door de Raad aangebrachte wijzigingen:

  • A) Verantwoording van de parkeerbalans met een verwijzing naar de nota Parkeernormen van de gemeente Veghel.

  • B) Opnemen van een zone 'parkeren en ontsluiting' op de plankaart. Deze zone is van voldoende omvang om aan de op basis van de nota Parkeernormen bepaalde parkeerbehoefte te kunnen voldoen.

  • C) Opnemen nadere definiëring van het type recreatieve nevenactiviteiten via vrijstelling toelaatbaar zijn. Het gaat hierbij om activiteiten en functies welke gerelateerd zijn aan de manege.

  • D) Opnemen van een arcering 'Niet agrarische bedrijven/functies' ter plaatse van de aanduiding 'zone bedrijfswoning toegestaan'.

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen bij Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Postbus 90151, 5200 MC 's-Hertogenbosch, naar keuze schriftelijk of mondeling, bedenkingen tegen het vastgestelde bestemmingsplan worden ingediend door:

  • Degenen, die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • Belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • Eenieder, voor zover het de bij vaststelling door de Raad aangebrachte wijzigingen betreft.

Mondelinge bedenkingen kunnen op maandag tot en met donderdag tussen 9.30 en 11.00 uur telefonisch naar voren worden gebracht door te bellen naar het volgende hiervoor aangewezen telefoonnummer in het Provinciehuis, telefoon 073-6812888.

Veghel, 8 juli 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel.

Naar boven