stcrt-2009-10277-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Goor Centrum e.o’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 26 mei 2009 het bestemmingsplan ‘Goor Centrum e.o.’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan voorziet in een herziening van (gedeelten van) de verouderde bestemmingsplannen ‘Buitengebied Goor’, ‘Omgeving Centrum’, ‘Kerkstraat-Markeloseweg’ en ‘’t Gijmink’ en de planherzieningen die in de loop van de jaren hebben plaatsgevonden. Het plangebied wordt globaal begrensd door de spoorlijn Delden-Lochem, de Iependijk, de Hengevelderstraat, de D.J. Bunschotenstraat, de Van Kollaan en de Kerkstraat. Doel is te komen tot een eenduidige, actuele en uniforme bestemmingsregeling.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn 13 zienswijzen ingediend, die er toe hebben geleid dat het plan op een aantal punten is aangepast. Daarnaast zijn met betrekking tot de regels en de verbeelding meerdere ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Het bestemmingsplan is derhalve gewijzigd vastgesteld. Alle wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn voorgevoerd, staan omschreven in het ‘Eindverslag tervisielegging ontwerpbestemmingsplan Goor Centrum e.o.’.

Het vastgestelde plan (inclusief bijbehorende bijlagen, waaronder genoemd Eindverslag tervisielegging) ligt met ingang van 9 juli 2009 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum, de Höfte 7 te Goor (op maandag van 12.00 tot 19.30 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur). Het plan is ook in te zien op www.hofvantwente.nl.

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

  • Een ieder die bedenkingen heeft tegen bovengenoemde wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

8 juli 2009

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente,

H. Kok,

burgemeester.

G. Twickler,

secretaris.

Naar boven