stcrt-2009-10264-001.png Artikel 7.11c Wet milieubeheerKennisgeving voornemen opstellen Milieu-effectrapport (MER)

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland heeft 17 maart 2009 besloten in beginsel medewerking te willen verlenen aan het verzoek van de maatschap Munsterhuis tot nieuwvestiging varkenshouderij op de locatie Hondeveldsweg (ong) te Saasveld, kadastraal bekend gemeente Weerselo, sectie T, perceelsnummer 441.

Het plan is gelegen binnen een afstand van 3 kilometer van een gebied dat is aangewezen in het kader van de Habitat-richtlijn (Natura 2000). Het betreft het gebied ‘Lemselermaten’ welke is aangewezen als Natura 2000 gebied. Hiervoor is een passende beoordeling noodzakelijk zodat voor het plan een plan-MER moet worden opgesteld. De plan-MER procedure is bedoeld om het milieubelang een volwaardige plaats in de plan en besluitvormingsprocedure te geven.

De eerste stap in de plan-MER procedure is deze publicatie. De plan-MER procedure bestaat naast deze kennisgeving uitdevolgende stappen:

  • raadpleging van de betrokken bestuurlijke instanties over de reikwijdte en het detailniveau van het op te stellen plan-MER

  • opstellen van het plan-MER en het voorontwerp bestemmingsplan

  • publicatie en tervisielegging van het plan-MER en het voorontwerp bestemmingsplan (naar verwachting laatste kwartaal 2009)

Raadpleging van de betrokken bestuurlijke instanties, zoals het waterschap Regge&Dinkel, provincie Overijssel, deVROM-inspectie Regio Oost, ministerie van LNV en de commissie voor de milieueffectrapportage (commissie MER) gebeurt digitaal op basis van een Notitie Reikwijdte en Detailniveau. In dit document zijn de reikwijdte en het detailniveau voor het op te stellen milieueffectrapport beschreven. De betrokken instanties wordt de mogelijkheid geboden om digitaal of schriftelijk binnen zes weken op de notitie te reageren.

Naar aanleiding van deze advertentie is het niet mogelijk om een reactie c.q. zienswijzen in te dienen. Er liggen dan ook geen stukken ter inzage.

Wanneer het milieueffectrapport, dan wel het ontwerp-bestemmingsplan gereed is volgt ter inzage legging voor het indienen van zienswijzen. Gedurende deze periode wordt tevens aan de commissie MER gevraagd of zij het plan MER willen toetsen op volledigheid en objectiviteit.

Hierover volgt te zijner tijd een kennisgeving in het huis-aan-huis-blad Dinkellandvisie, de Staatscourant en langs elektronische weg (gemeentelijke website).

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Ontwikkeling tel. 0541-854100.

Naar boven