stcrt-2009-10260-001.png Bekendmaking goedgekeurd bestemmingsplan Bedrijventerreinen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beesel maken bekend, dat ingevolge het bepaalde in artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening met ingang van 9 juli 2009 gedurende 6 weken bij de klantenbalie van het gemeentehuis en bij de afdeling grondgebied, Raadhuisplein 1 te Reuver voor een ieder ter inzage ligt het besluit van gedeputeerde staten van de provincie Limburg tot goedkeuring van het bestemmingsplan Bedrijventerreinen.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de drie bedrijventerreinen Roversheide, Molenveld en Maasveld. Het bestemmingsplan is een actualisering van de verouderde bestemmingsplannen Bedrijfsterreinen, in werking getreden in 1994, en Algemeen bestemmingsplan Beesel 1972 (gedeeltelijk). Het bestemmingsplan heeft grotendeels een conserverend karakter. Geldende rechten worden zoveel mogelijk gerespecteerd. De wijzigingen hebben onder meer betrekking op het opnemen van een gebied met detailhandel in volumineuze goederen aan de Parallelweg, een wijzigingsbevoegdheid naar detailhandel in volumineuze goederen voor het aangrenzende gebied aan de Dr. Poelsstraat, een maximale kaveloppervlakte voor bedrijven van 7.500 m2, en de definitieve planologische regeling in het bestemmingsplan van ruimtelijke ontwikkelingen die de laatste jaren hebben plaatsgevonden binnen het plangebied.

Tegen het besluit tot goedkeuring kan beroep worden ingesteld. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die binnen de in de wet gestelde termijn bedenkingen heeft ingebracht tegen het bestemmingsplan bij het college van gedeputeerde staten, alsmede door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest binnen de gestelde termijn bedenkingen in te brengen. Beroepen dienen te worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De beroepen dienen te worden ingesteld gedurende de termijn van zes weken dat het besluit tot goedkeuring met het bestemmingsplan bij de klantenbalie en de afdeling grondgebied ter inzage ligt.

Ingevolge artikel 28, lid 7 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening treedt het besluit tot goedkeuring in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Het bestemmingsplan kan ook op onze website worden ingezien via www.beesel.nl/Digitaal loket/Bouwen en wonen/Bestemmingsplannen.

Beesel, 8 juli 2009

Burgemeester en wethouders van Beesel,

R.R.M. Halffman,

secretaris.

L.M. Oord,

burgemeester.

Naar boven