stcrt-2009-10256-001.png Voornemen voorbereiding projectbesluit bouw bedrijfspand t.b.v. Pagus B.V. op bedrijventerrein Lansinghage

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een projectbesluit wordt voorbereid voor de bouw van een bedrijfspand (ten behoeve van Pagus B.V.) op bedrijventerrein Lansinghage aan de Edelgasstraat. Deze publicatie is ook digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer, www.zoetermeer.nl, onder de stad en de wijken/bouwen en wonen/ruimtelijke plannen/plannen in ontwikkeling.

Toelichting

Pagus B.V. wil een bedrijfspand ontwikkelen op een braakliggende kavel aan de Edelgasstraat. Het bouwplan is in strijd met het huidige bestemmingsplan ‘Lansinghage-Zuid’. De strijdigheid heeft betrekking op een overschrijding van het voorgeschreven bebouwingspercentage van 50% van het bouwperceel. Het bouwplan van Pagus B.V. heeft een bebouwingspercentage van 60% van het bouwperceel.

Kennisgeving

Er worden over dit voornemen geen stukken ter inzage gelegd en er wordt geen gelegenheid geboden om over dit voornemen een zienswijze naar voren te brengen. Ook wordt geen onafhankelijke instantie gevraagd om advies over dit voornemen uit te brengen. Wel zullen er binnen afzienbare tijd een ontwerpprojectbesluit en ontwerpbouwvergunning ter inzage worden gelegd.

Inspraak

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zoetermeer maken tevens bekend, dat zij op 30 juni 2009 op grond van artikel 6 van de Participatie- en Inspraakverordening 2008, hebben besloten om geen inspraak te verlenen, voorafgaand aan de projectbesluitprocedure.

Het besluit is met name ingegeven door het feit dat hier geen sprake is van een grootschalige of ingrijpende ruimtelijke ontwikkeling.

Genoemd besluit ligt met ingang van 10 juli 2009 ter inzage op het Publieksplein in de centrale hal van het Stadhuis.

Tegen dit besluit om geen inspraak te verlenen kunnen belanghebbenden met ingang van 10 juli 2009, gedurende een termijn van zes weken, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht op het Publieksplein in de centrale hal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

Het Publieksplein is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdagavond aansluitend tot 19.30 uur.

Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar 14 079.

Zoetermeer, 9 juli 2009

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris,

J. Dijkstra.

De burgemeester,

J.B. Waaijer.

Naar boven