stcrt-2009-10229-001.png Goedkeuring bestemmingsplan Buitengebied Zuid, wijziging Riegshoogtendijk 87

Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben bij besluit van 28 april 2009, kenmerk RO/2009005110, het bestemmingsplan Buitengebied Zuid, wijziging Riegshoogtendijk 87 goedgekeurd. Het bestemmingsplan is door het college van burgemeester en wethouders op 20 januari 2009 vastgesteld. Het betreft een wijziging als bedoeld in artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en maakt de vestiging van een hondenfokkerij ter plaatse mogelijk. Het plangebied betreft het perceel Riegshoogtendijk 87 te Hollandscheveld.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het goedgekeurde bestemmingsplan Buitengebied Zuid, wijziging Riegshoogtendijk 87 liggen met ingang van 9 juli 2009 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage bij de centrale publieksbalie in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan tegen het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • degene die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij het college van burgemeester en wethouders tegen het ontwerpwijzigingsplan;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tijdig tot het college van burgemeester en wethouders te wenden.

Tegelijkertijd kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het besluit van Gedeputeerde Staten wordt dan in ieder geval opgeschort tot de beslissing door de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op dat verzoek is genomen.

Hoogeveen, 6 juli 2009

Burgemeester en wethouders van Hoogeveen,

de secretaris.

De burgemeester.
Naar boven