stcrt-2009-10228-001.png Vaststelling hogere grenswaarde industrielawaai

In het kader van de vaststellingsprocedure van het bestemmingsplan De Tweeling te Veenoord is gebleken dat een aantal woningen een hogere geluidsbelasting zullen krijgen als gevolg van de uitbreiding van het industrieterrein. Om de gewenste uitbreiding van het industrieterrein te kunnen realiseren is voor deze woningen een hogere grenswaarde ten gevolge van industrielawaai nodig. Burgemeester en wethouders van Emmen hebben op 14 april 2009 de volgende hogere grenswaarden vastgesteld:

Trekkenweg 12, een hogere grenswaarde van 55 dB(A)

Trekkenweg 13, een hogere grenswaarde van 55 dB(A)

Trekkenweg 14 (gemeente Coevorden) een hogere grenswaarde van 53 dB(A)

Trekkenweg 15(gemeente Coevorden) een hogere grenswaarde van 52 dB(A)

Van Goghstraat 39 een hogere grenswaarde van 52 dB(A)

Van Goghstraat 40 een hogere grenswaarde van 52 dB(A)

Verlengde Wilhelmsweg 132 een hogere waarde van 52 dB(A)

Verlengde Wilhelmsweg 133 een hogere waarde van 51 dB(A).

Vanaf 15 juli 2009 ligt het besluit gedurende 6 weken ter inzage tijdens kantooruren van 8.30 tot 16.30 en donderdags van 8.30 tot 19.00 uur bij het Klant Contact Centrum (KCC), Raadhuisplein 1 te Emmen. Tegen het besluit staat beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan ‘Nieuw-Amsterdam/Veenoord, Bedrijventerrein De Tweeling’ en het Facetbestemmingsplan ‘geluidszone bedrijventerrein De Tweeling, gemeente Emmen en gemeente Coevorden’ liggen eveneens gelijktijdig ter inzage. Het besluit is ook digitaal beschikbaar via www.emmen.nl/bestemmingsplannen

Beroep kan alleen worden ingediend door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Tegelijkertijd kunt u vragen het besluit te schorsen of een voorlopige voorziening te treffen. Zo'n verzoek richt u tot de voorzitter van genoemde afdeling. Voor het vragen van schorsing c.q. het treffen van een voorlopige voorziening is eveneens griffierecht verschuldigd. Dit griffierecht is gelijk aan het hierboven vermelde griffierecht bij instellen van beroep. Het niet betalen van het griffierecht leidt tot niet-ontvankelijkverklaring van het beroep.

Naar boven