stcrt-2009-10219-001.png Vaststelling exploitatieplan

Burgemeester en wethouders van Emmen maken bekend, dat de gemeenteraad op 28 mei 2009 het exploitatieplan ‘Nieuw Amsterdam/Veenoord, Bedrijventerrein De Tweeling’ heeft vastgesteld. Het plan biedt de grondslag van het publiekrechtelijk kostenverhaal. Het exploitatieplan bevat locatie-eisen met betrekking tot het de inrichting van de openbare ruimte, de nutsvoorzieningen en het bouwrijp maken. Verder zijn er bepalingen opgenomen over de fasering van de uitvoering en koppelingen tussen de verschillende werkzaamheden. Het exploitatiegebied bestaat uit het nog te ontwikkelen deel van het bedrijventerrein De Tweeling te Nieuw-Amsterdam/Veenoord en is ongeveer 58 hectare groot. Het wordt globaal begrensd door de A-37, de spoorlijn, Bedrijvenweg, De Velden, de westzijde van het bestaande bedrijventerrein aan de Trekkenweg, de Trekkenweg en de gemeentegrens Coevorden. Vanaf 15 juli 2009 liggen het exploitatieplan, het raadsbesluit en de onderliggende stukken gedurende 6 weken ter inzage tijdens kantooruren van 8.30 tot 16.30 en donderdags van 8.30 tot 19.00 uur bij het Klant Contact Centrum (KCC), Raadhuisplein 1 te Emmen. Het exploitatieplan, het raadsbesluit en de onderliggende stukken zijn ook digitaal beschikbaar via www.emmen.nl/bestemmingsplannen. Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Nieuw-Amsterdam/Veenoord, bedrijventerrein De Tweeling’ ligt eveneens ter inzage. Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak om de stukken in te zien kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen tel: (0591) 68 55 55.

Instellen beroep

Het instellen van beroep is mogelijk voor:

  • degenen die een zienswijze hebben ingediend en belanghebbende zijn;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerp exploitatieplan in te dienen.

Het instellen van beroep is mogelijk gedurende de inzagetermijn van 15 juli tot en met 25 augustus 2009. Het beroepschrift kunt u sturen aan Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag en moet als gevolg van de Algemene wet bestuursrecht aan enkele minimumeisen voldoen. Het beroepschrift bevat daarom tenminste:

  • naam en adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden (redenen) van het beroep;

  • een vertaling van het beroepschrift als het beroepschrift in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling noodzakelijk is;

  • zo mogelijk, doch niet verplicht, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht; is dit niet mogelijk vermeld dan datum en nummer van het besluit.

Het instellen van een beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit treedt in werking met ingang van 26 augustus 2009. Degene die beroep instelt kan een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Emmen, 14 juli 2009

Burgemeester en wethouders van Emmen,

de secretaris,

A.J. Mewe.

De burgemeester,

C. Bijl.

Naar boven