stcrt-2009-10150-001.png Onteigeningsbesluit ‘Heilaarpark’

Conform het bepaalde in artikel 84 van de Onteigeningswet en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, ligt met ingang van 9 juli 2009, gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het Stadskantoor te Breda, Claudius Prinsenlaan 10, het door de gemeenteraad op 3 juni 2009 genomen besluit tot onteigening met de vereiste bijlagen.

Het onteigeningsplan heeft betrekking op de onroerende zaken die deel uit maakt van het gebied ‘Landgoed Heilaar’. Het gebied Landgoed Heilaar is gelegen aan de westkant van Breda tussen het stadscentrum en het Liesbos. Het maakt deel uit van het gebied Heilaar-Steenakker. Het gebied Landgoed Heilaar wordt begrensd door de Leursebaan in het zuiden, de Heilaarstraat in het westen, de weg Baanzicht in het noorden en de Westerparklaan in het oosten.

De onteigening geschiedt ten name van de gemeente Breda, in het belang van de volkshuisvesting en ruimtelijke ordening, ten behoeve van de noodzakelijke realisatie van de bestemming ‘Landgoed’, onderdeel van het door de raad op 30 maart 2000 vastgestelde bestemmingsplan ‘Adriaan Klaassenstraat e.o.’. Daarnaast voorziet het deel van het bestemmingsplan voor zover dit betrekking heeft op Landgoed Heilaar in de bestemmingen ‘Landgoed’ met de nadere aanduiding woonbebouwing, en ‘Natuurgebied’. Het betreffende noordelijke gedeelte van het bestemmingsplan ‘Adriaan Klaassenstraat e.o.’ dient integraal uitgevoerd te worden.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt bij het gemeentebestuur, kunnen gedurende voornoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk en gemotiveerd hun bedenkingen tegen het onderhavige onteigeningsbesluit indienen bij de Kroon, gericht aan Hare Majesteit de Koningin door tussenkomst van de minister van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Postbus 20951, 2500 EZ Den Haag.

Breda, 3 juni 2009

De burgemeester van de gemeente Breda.

Naar boven