stcrt-2009-10145-001.png Goedkeuring bestemmingsplan ‘Franeker – Oost en Schalsumerplan’

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28 lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat Gedeputeerde Staten van Fryslân bij besluit van 23 juni 2009, kenmerk 00829190, het bestemmingsplan ‘Franeker – Oost en Schalsumerplan’ hebben goedgekeurd.

Het bestemmingsplan ‘Franeker – Oost en Schalsumerplan’ geeft een planologischjuridische regeling voor het gebied aan de oostzijde van de stad Franeker en wordt begrensd door:

  • de Leeuwarderweg/de Schalsumervaart aan de noordzijde;

  • het Oud Kaatsveld/de Stationsweg/de Burgemeester J Dijkstraweg aan de westzijde;

  • de spoorlijn Harlingen–Leeuwarden aan de zuidzijde;

  • het Abe Brouwerpad/agrarische percelen aan de oostzijde.

Het plan richt zich in hoofdzaak op het actualiseren van de bestemmingsregeling van bestaande functies en activiteiten. Dit betekent dat het bestemmingsplan hoofdzakelijk een beheersfunctie heeft. Verder wordt ook een aantal ontwikkelingen meegenomen, waarvan de meeste inmiddels met behulp van een vrijstellingsprocedure zijn gerealiseerd. Hierbij gaat het onder meer om de locatie van de huishoudschool (Thorbeckestraat) en de Stationslocatie. De locatie van de voormalige landbouwschool (Mr G Groen van Prinstererlaan/Prins Willem de Zwijgerlaan) is als nader uit te werken bestemming opgenomen.

Het besluit van Gedeputeerde Staten, het bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van 9 juli 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:

  • degene die, op grond van artikel 27, eerste of tweede lid Wet op de Ruimtelijke Ordening, tijdig bedenkingen heeft ingediend bij Gedeputeerde Staten;

  • door een belanghebbende die, over eenkomstig art. 27 eerste of tweede lid Wet op de Ruimtelijke Ordening, aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig bedenkingen in te dienen bij Gedeputeerde Staten.

Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten treedt, ingevolge artikel 28 lid 7 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Franeker, 8 juli 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

M.J. Haveman,

burgemeester.

H.J.J. de Jong,

secretaris.

Naar boven