stcrt-2009-10140-001.png Onherroepelijk bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Grootegast’

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Grootegast maken ter voldoening aan het gestelde in artikel 31 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat het goedkeuringsbesluit van de provincie Groningen genomen op 13 mei 2008 en verzonden op 15 mei 2008 over het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Grootegast’ onherroepelijk is geworden.

Het goedkeuringsbesluit van 13 mei 2008 bevatte een gedeeltelijke onthouding van goedkeuring van het plandeel met de bestemming ‘Bedrijfsdoeleinden II (BT2)’ voor zover door Gedeputeerde Staten (GS) met rode belijning op de plankaart is aangegeven. Voor het overige is het plan goedgekeurd.

Het goedkeuringsbesluit van 13 mei 2008 heeft met ingang van 5 juni 2008 gedurende zes weken ter inzage gelegen, daags na deze periode is het bestemmingsplan in werking getreden.

Tijdens de termijn van terinzageligging is beroep ingesteld tegen het besluit van GS bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep is ingesteld tegen het goedkeuren van de bestemming op het oostelijke deel van het terrein van de firma.

Bij uitspraak van 22 april 2009 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak besloten om het beroep ongegrond te verklaren en het besluit omtrent het goedkeuren van de bestemming op het oostelijke deel van het terrein van de firma in stand te laten.

Het bestemmingsplan ligt iedere werkdag tijdens openingstijden voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis te Grootegast.

Grootegast, 1 juli 2009

Burgemeester en Wethouders van Grootegast.

Naar boven