stcrt-2009-10139-001.png Masterplan Centrum Bilthoven

Kennisgeving

Toepassing gemeentelijk voorkeursrecht

Het college van burgemeester en wethouders van De Bilt maakt op grond van artikel 7 eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad op 28 mei 2009 op grond van het bepaalde in artikel 2 en 5 Wvg besloten heeft de gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Deze aanwijzing heeft betrekking op enkele gronden in het gebied ‘Masterplan Centrum Bilthoven’ te Bilthoven. Het betreffen gronden welke gelegen zijn aan de Vinkenlaan, Julianalaan, Nachtegaallaan en het Emmaplein.

Het besluit heeft een geldingsduur van 3 jaar, welke vervolgens verlengd kan worden met 10 jaar indien in de periode van 3 jaar een nieuw bestemmingsplan wordt vastgesteld.

Het besluit tot aanwijzing ligt met de bijbehorende kadastrale tekening en overige stukken vanaf de dag na publicatie gedurende 6 weken ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis, Soestdijkseweg-Zuid 173, 3721 AB Bilthoven, tijdens de openingstijden: maandag, woensdag en donderdag van 8:30–17:00, dinsdag van 8:30–19:00 uur en vrijdag van 8:30 tot 16:00 uur.

Het besluit van burgemeester en wethouders omvat:

  • een kadastrale tekening met daarop aangegeven de onroerende zaken waarop het voorkeursrecht wordt gevestigd; deze tekening geeft een overzicht van de ligging van het voorkeursrechtgebied;

  • een lijst van kadastrale nummers van de aangewezen onroerende zaken met vermelding van grootte en eigenaren.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit van de raad staat bezwaar en beroep open. Belanghebbenden kunnen gedurende 6 weken ingaande op de dag na publicatie in de Staatscourant een bezwaarschrift indienen bij de raad van De Bilt, Postbus 300, 3720 AH Bilthoven. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het voorstel waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (motivering). Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de President van de Arrondissementsrechtbank, postbus 13023, 3507 LA Utrecht.

Het bezwaar moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is;

  • d. de gronden van bezwaar.

Eigenaren en rechthebbenden worden per brief op de hoogte gebracht van dit besluit.

De Bilt, juni 2009

Burgemeester en wethouders van De Bilt.

Naar boven