stcrt-2009-10136-001.png Goedkeuring bestemmingsplan ‘Poort van Geleen’

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken – ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening – bekend dat Gedeputeerde Staten van Limburg bij besluit van 16 juni 2009 (verzonden 23 juni 2009), kenmerk 2009/9623, hebben goedgekeurd het bij besluit van 12 februari 2009 door de raad van de gemeente Sittard-Geleen vastgestelde bestemmingsplan ‘Poort van Geleen’.

Het plangebied is gelegen in het zuidwestelijke deel van Sittard-Geleen en omvat de voormalige LCB-gebouwen en directe omgeving. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Burgemeester Lemmensstraat aan de westzijde en de Meidoornstraat aan de oostzijde. In het noorden wordt het plangebied begrensd door een denkbeeldige lijn in het verlengde van de Tulpenlaan. De zuidzijde van het plangebied ligt net boven de zogenaamde ovonde waar de Burgemeester Lemmensstraat, Kampstraat, Seringenlaan en Meidoornstraat samenkomen.

Het bestemmingsplan geeft het planologisch-juridisch kader voor de ontwikkeling van drie bedrijfsgebouwen ten behoeve van de ‘life sciences’ en ‘high chem’.

Ter inzage

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het genoemd bestemmingsplan liggen met ingang van 9 juli 2009 gedurende zes weken (dus tot en met 19 augustus 2009) voor eenieder ter inzage bij de balie Vergunningen van de Stadswinkel Geleen, Markt 1 in Geleen.

De openingstijden van de balie zijn:

maandag, dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur, woensdag van 9.00 tot 16.30 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur.

Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website van Sittard-Geleen:

www.sittard-geleen.nl → actueel/nieuws → bekendmakingen/vergunningen → bestemmingsplannen wijzigingen/ontheffingen → bestemmingsplan Poort van Geleen.

Beroep

Tegen het besluit van Gedeputeerde Staten kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroep kan worden ingesteld door degene die binnen de in de wet gestelde termijn bedenkingen heeft ingebracht tegen het bestemmingsplan bij Gedeputeerde Staten van Limburg, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest dit tijdig te doen.

Het beroep dient te worden ingesteld gedurende de termijn van zes weken, waarin het besluit en het bestemmingsplan ter inzage liggen.

8 juli 2009

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen.

Naar boven