Vaststelling bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Tochmalaan

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat, de gemeenteraad in de vergadering van 25 juni 2009 heeft besloten

  • het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Tochmalaan vast te stellen

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Tochmalaan maakt de bouw van 43 duurzame woningen mogelijk. Hiervan zijn ten minste 20 woningen gericht op starters op de woningmarkt. Het plangebied ligt in het noordwesten van Kollum en betreft 2 percelen die globaal worden begrensd aan de oostkant door de woningen aan de Ermeline, Reinaard en Nobel en aan de zuidkant door het voet-, fiets- en ruiterpad.

Beeldkwaliteitsplan

Met het oog op het realiseren van een aantrekkelijke woonbuurt is in het bestemmingsplan een paragraaf Beeldkwaliteit opgenomen. In deze paragraaf wordt het welstandsbeleid in de zin van artikel 12a van de Woningwet geformuleerd en zijn richtlijnen voor de welstandstoetsing opgenomen. De beeldkwaliteitsparagraaf is een aanvulling op het beleid dat is geformuleerd in de welstandsnota. De beeldkwaliteitsparagraaf vormt een onderdeel van de plantoelichting, maar is afzonderlijk door de gemeenteraad vastgesteld als het beeldkwaliteitsplan bij de woonuitbreiding Tochmalaan te Kollum.

Het besluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 9 juli 2009 gedurende 6 weken ter inzage op het gemeentehuis aan de Van Limburg Stirumweg 18 te Kollum. Het besluit met bijbehorende stukken is ook digitaal te raadplegen op de website van de gemeente, www.kollumerland.nl. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent de ontwerpplannen bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen in de bovengenoemde termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Aanvullend kan er een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop voornoemde beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven