stcrt-2009-10114-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Coenecoop III’

Burgemeester en wethouders van Waddinxveen maken bekend dat zij op 30 juni 2009 hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Coenecoop III’. Dit ontwerpbestemmingsplan biedt een actueel ruimtelijk kader voor de noordelijke kant van het bedrijvenpark Coenecoop. Toekomstige ontwikkelingen, zoals beoogd met het stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitplan, worden met dit bestemmingsplan mogelijk gemaakt en van een bindende regeling voorzien.

Het plangebied Coenecoop III ligt aan de zuidoostzijde van de kern Waddinxveen, ten noorden van Coenecoop II. Het gebied wordt aan de westzijde begrensd door het spoor (Gouda–Alphen a/d Rijn) en aan de oostzijde door de Kanaaldijk. In het noorden maken het scholencomplex, de sporthal, een woning en het tenniscomplex deel uit van het plangebied. Ten zuiden van het plangebied liggen de bedrijvenparken Coenecoop I en II.

Het bestemmingsplan is voor de nog te ontwikkelen gebieden globaal opgezet, op zo’n wijze dat bij de uitvoering van het plan voldoende flexibiliteit bestaat. Voor het noordelijke en meest zuidelijke gedeelte is het plan meer conserverend van aard.

Onder verwijzing naar afdeling 3.2 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) brengen wij ter kennis dat met ingang van 9 juli 2009, gedurende 6 weken (tot en met 19 augustus 2009), het ontwerpbestemmingsplan ‘Coenecoop III’ ter inzage ligt bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Waddinxveen, geopend op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur. Tevens is het plan raadpleegbaar via de website van de gemeente Waddinxveen, www.waddinxveen.nl.

Gedurende deze termijn kan een ieder op grond van afdeling 3.2 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Waddinxveen, postbus 400, 2740 AK te Waddinxveen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de Afdeling Strategie en Beleidsontwikkeling op telefoonnummer 0182-624735.

Waddinxveen, 8 juli 2009

Naar boven