stcrt-2009-10111-001.png Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Herstructurering Woningbouw Buren’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Buren maakt op grond van artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) bekend, dat de gemeenteraad op 30-06-2009 het bestemmingsplan ‘Herstructurering Woningbouw Buren’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het bestemmingsplan betreft de vervanging van de verouderde seniorenwoningen aan de noordzijde van de Françoise de Lanoistraat in Buren.

Gewijzigde vaststelling

In het bestemmingsplan zoals dat voor de eerste keer ter inzage heeft gelegen zijn gronden betrokken die behoren tot de ontwikkelingslocatie aan de Prins Willem Alexanderstraat en gronden gelegen aan de Françoise de Lanoistraat. Bij de vaststelling van dit plan is het gebied dat behoort tot de ontwikkelingslocatie aan de Prins Willem Alexanderstraat buiten de vaststelling gehouden. In het plangebied aan de Françoise de Lanoistraat zijn de bebouwingsgrenzen van de 3 bouwvlakken in overeenstemming gebracht met het bouwplan dat ten grondslag heeft gelegen aan de verleende bouwvergunning/projectvrijstelling.

De plankaart, de voorschriften en regels zijn overeenkomstig aangepast.

Het bestemmingsplan inzien

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf 9 juli 2009 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, De Wetering 1 te Maurik. Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken zijn ook digitaal te raadplegen op de website www.buren.nl onder Leven in Buren/wonen en leefomgeving/Bestemmingsplannen/structuurschetsen.

Reageren op het plan

Volgens artikel 27 WRO kunnen gedurende de periode van terinzageligging bedenkingen worden ingediend tegen het vaststellingsbesluit. Bedenkingen kunnen worden ingediend door:

  • iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • iedereen, voor zover de bedenkingen worden ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Maurik bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Bedenkingen kunnen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling bij Gedeputeerde Staten van Gelderland naar voren worden gebracht. Schriftelijke bedenkingen dient men te richten aan Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Fax: (026) 3599480. Per e-mail kan dit enkel via: post@gelderland.nl (o.v.v. van: REW/RO/BV). Degene die van de mogelijkheid gebruik wil maken om mondelinge bedenkingen in te brengen kan tijdens werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening: tel. (026) 359 98 20.

Maurik, 01-07-2009

Burgemeester en wethouders van Buren.

Naar boven