stcrt-2009-10027-001.png Vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten plangebied Bedrijvenstrip in Elspeet

Burgemeester en Wethouders van Nunspeet maken ingevolge artikel 7, eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij op grond van artikel 6 Wvg, gronden die gelegen zijn aan de Uddelerweg in Elspeet voorlopig hebben aangewezen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Het gebied is globaal gelegen ten noorden van de Heetkamp, ten oosten van de Apeldoornseweg, ten zuiden van de Diepeweg en ten westen van de Uddelerweg.

Het rechtsgevolg van het besluit is dat eigenaren en beperkt gerechtigden eerst tot vervreemding van hun onroerende zaak over kunnen gaan nadat de gemeente Nunspeet in de gelegenheid is gesteld die onroerende zaak te kopen.

Het besluit treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant en geldt voor een termijn van drie maanden. Het aanwijzingsbesluit ligt tezamen met het voorstel aan de gemeenteraad en verder bijbehorende stukken, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de aangewezen percelen, de namen van de eigenaren c.q. rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 8 juli 2009 tijdens kantooruren ter inzage bij de balie Ruimte in het gemeentehuis. De eigenaren van de percelen of anderszins zakelijk gerechtigden op de percelen krijgen afzonderlijk bericht.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan elke belanghebbende gedurende een termijn van zes weken ingaande de dag na de bekendmaking in de Staatscourant een bezwaarschrift indienen bij het college. In het bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (motivering). Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het College van de gemeente Nunspeet, Postbus 79, 8070 AB Nunspeet.

Door het maken van bezwaar wordt dit besluit niet geschorst en kan, gelet op de betrokken belangen daarvoor een verzoek om voorlopige voorziening ingediend worden bij de voorzieningenrechter van rechtbank Zutphen, Postbus 205, 7200 AE Zutphen, voor zover onverwijlde spoed dat vereist. Voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Zienswijze

Belanghebbenden kunnen op grond van artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) gedurende deze termijn hun zienswijze schriftelijk en/of mondeling kenbaar maken tegen ons voornemen de raad voor te stellen een aanwijzingsbesluit te nemen. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid uw zienswijze mondeling naar voren te brengen, kunt u contact opnemen met mevrouw A.J. van Putten van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via doorkiesnummer (0341) 25 92 45.

Naar boven