Inspraak ontwerpverkeersbesluit A27 Gorinchem – Noordeloos

Verruiming openingstijden plusstrook

stcrt-2008-2857-001.png

Van 5 december 2008 tot en met 15 januari 2009 ligt het ontwerpverkeersbesluit verruiming van de openingstijden van de plusstrook A27 Gorinchem – Noordeloos ter inzage en doorloopt een inspraakprocedure overeenkomstig de Wegenverkeerswet, het besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht. Op grond daarvan kunt u in deze periode uw mening over de inhoud van het ontwerpverkeersbesluit kenbaar maken.

Achtergrond

De files op de A27 tussen knooppunt Gorinchem en de aansluiting Noordeloos waren de aanleiding om een plusstrook te realiseren op de oostelijke rijbaan.

Daarvoor is in juni 2004 het wegaanpassingsbesluit A27 Gorinchem – Noordeloos vastgesteld. De plusstrook is op 6 oktober 2006 in gebruik genomen.

Momenteel bereidt Rijkswaterstaat het verkeersbesluit ter verruiming van de openingstijden van deze plusstrook voor. De plusstrook is momenteel van 23.00 uur tot 07.00 uur gesloten. Deze huidige tijden blijken niet meer te voldoen, omdat het verkeer vaak al eerder dan 07.00 uur of later dan 23.00 uur vaststaat. Opening van de plusstrook is na vaststelling van het besluit gedurende 24 uur mogelijk. De plusstrook zal ook na het verruimen van de openingstijden alleen worden opengesteld wanneer de verkeerssituatie daarom vraagt. Hiervoor wordt het zogenaamde voertuigencriterium gehanteerd. Indien er meer dan 3.000 voertuigen per uur passeren, wordt de plusstrook opengesteld. Door ruimere openingstijden wordt de doorstroming op dit traject bevorderd.

Hoe komt u aan meer informatie?

U kunt tijdens de hele inspraakperiode het ontwerpverkeersbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken tijdens reguliere openingstijden (let op: gewijzigde openingstijden tijdens de feestdagen!) inzien op de volgende locaties:

  • de gemeentehuizen van Giessenlanden in Hoornaar, Gorinchem in Gorinchem en Zederik in Meerkerk;

  • het hoofdkantoor van Waterschap Rivierenland in Tiel;

  • de bibliotheek van het Wegendistrict Zuid-Hollandse Waarden in Gorinchem;

  • het provinciehuis van Zuid-Holland in Den Haag;

  • het hoofdkantoor van Rijkswaterstaat Zuid-Holland in Rotterdam, afdeling Planvorming (VRP);

  • het informatiecentrum van het ministerie van Verkeer en Waterstaat in Den Haag.

Voor vragen en nadere informatie kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat Zuid-Holland, mevr. M.W. Spiers (projectleider), telefoon 010 402 6703 of na 1 januari met mevr. D.L.N. Sugiharto-Ong, telefoon 010 402 6378.

Het ontwerpverkeersbesluit is te downloaden van www.inspraakpunt.nl of op te vragen bij mevr. M. van Voorst (projectondersteuner), telefoon 026 368 88 44. Voor vragen over de inspraakprocedure kunt u terecht bij het Inspraakpunt, telefoon 070 351 8016.

Waarom inspreken?

U kunt laten weten wat u vindt van infrastructurele voorzieningen. U kunt onderwerpen aan de orde stellen of oplossingen aandragen. Op eventuele onjuistheden kunt u ook reageren. Door te reageren kunnen bijvoorbeeld (plaatselijke) belangen beter worden beschermd. Inspreken kan zorgen voor nieuwe invalshoeken. Daarom is het belangrijk dat u reageert op overheidsplannen.

Hoe kunt u inspreken?

U kunt gedurende de hele inspraakperiode schriftelijk of mondeling reageren op het ontwerpverkeersbesluit A27 Gorinchem – Noordeloos.

Uw schriftelijke reactie kunt u van 5 december 2008 tot en met 15 januari 2009 sturen naar:

Inspraakpunt

Ontwerpverkeersbesluit A27

Postbus 30316

2500 GH Den Haag

Via internet

Op www.inspraakpunt.nl kunt u online uw mening geven door het invullen van een reactieformulier.

Mondeling

Als u mondeling wilt inspreken, kunt u dit kenbaar maken aan het Inspraakpunt, telefoon 070 351 8016.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Het Inspraakpunt bundelt alle reacties. Alle reacties zijn openbaar en worden in gebundelde vorm op de website van het Inspraakpunt geplaatst: www.inspraakpunt.nl. Ook kunt u de bundel opvragen.

Mede op basis van de inspraakreacties stelt de minister van Verkeer en Waterstaat het definitieve verkeersbesluit vast. Insprekers worden hiervan op de hoogte gesteld en krijgen antwoord op hun ingebrachte inspraakreactie.

Na de bekendmaking van het verkeersbesluit wordt u in de gelegenheid gesteld om in beroep te gaan bij de rechter. Dit geldt alleen voor degenen die al hun mening over het ontwerpverkeersbesluit naar voren hebben gebracht.

Naar boven