Kennisgeving plaatsen biologisch geurfilter afvalwatervoorbehandelingsinstallatie

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat maakt, gelet op het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht, het volgende bekend.

Op 3 november 2008 is van Solvay Pharmaceuticals, gevestigd te Weesp, een melding ingevolge artikel 7, lid 5 Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo) juncto artikel 8.19, lid 2 Wet milieubeheer (Wm) ontvangen. Het betreft het plaatsen van een biologisch geurfilter voor het afvangen van geur uit de afvalwatervoorbehandelingsinstallatie.

De wijzigingen zullen niet leiden tot andere of grotere nadelige gevolgen voor de kwaliteit van het ontvangende oppervlaktewater of de waterbodem. Derhalve is voldaan aan het gestelde in artikel 7, lid 5 Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo) juncto artikel 8.19, lid 2 onder c Wet milieubeheer (Wm) en wordt de melding geaccepteerd.

Terinzagelegging

De melding, het besluit, alsmede andere van belang zijnde stukken liggen gedurende 6 weken na de dag waarop deze kennisgeving is gepubliceerd ter inzage bij Rijkswaterstaat Utrecht, Griffioenlaan 2, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur en buiten deze uren op afspraak.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na de aanvangsdatum van de terinzagelegging schriftelijk bezwaar maken bij de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, p/a de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Utrecht, Postbus 24094, 3502 MB Utrecht.

De beschikking wordt van kracht na afloop van de bezwaartermijn, tenzij gedurende die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan.

Een dergelijk verzoek moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen en/of (tegen betaling) van kopieën van de ter inzage gelegde stukken kan men zich wenden tot Rijkswaterstaat Utrecht.

Nieuwegein, 12 december 2008

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

namens deze:

de hoofdingenieur-directeur,

I. van der Hee.

Naar boven