verkleinde afbeelding van stcrt-2008-2795-001.png Bekendmaking geluidsplan A4 Aansluiting Leidschendam–Prins Clausplein

De Minister van Verkeer en Waterstaat heeft op 24 november 2008 het geluidsplan A4 Aansluiting Leidschendam–Prins Clausplein vastgesteld.

Achtergrond

De files op het knooppunt Prins Clausplein vormden de aanleiding voor het realiseren van een bufferstrook. De bufferstrook bestaat uit het tijdelijk – met name in de spits – openstellen van de vluchtstrook als extra rijstrook tussen de afrit Leidschendam en het Prins Clausplein. Daarvoor is op 12 maart 2004 het Wegaanpassingsbesluit A4 Aansluiting Leidschendam–Prins Clausplein vastgesteld. De bufferstrook is op 20 juni 2005 in gebruik genomen.

Het geluidsplan

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat het door de aanleg van de bufferstrook noodzakelijk is om geluidsmaatregelen te nemen op de A4 tussen Leidschendam en het Prins Clausplein. Deze geluidsmaatregelen betreffen het aanbrengen van tweelaags ZOAB op alle rijstroken van de A4 van km 43,40 tot km 45,44.

Bij de uitvoering van deze geluidsreducerende maatregelen moet voor 68 woningen en 1 school op basis van de toekomstige situatie de geluidsbelasting worden vastgesteld. In het geluidsplan zijn bovenstaande maatregelen en de voor elke woning vast te stellen geluidsbelasting weergegeven.

Procedure

Het geluidsplan doorloopt een procedure overeenkomstig de Spoedwet wegverbreding en de Algemene wet bestuursrecht. Op grond daarvan is van 18 april tot en met 29 mei 2008 aan eenieder de gelegenheid geboden zienswijzen kenbaar te maken op de inhoud van het ontwerp-geluidsplan A4 Aansluiting Leidschendam–Prins Clausplein. Hierop zijn twee zienswijzen binnengekomen van in totaal acht insprekers. De ingediende zienswijzen hebben echter niet geleid tot aanpassing van het ontwerp-geluidsplan.

Waar kunt u het geluidsplan inzien?

Het geluidsplan A4 Aansluiting Leidschendam–Prins Clausplein en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van 19 december 2008 tot en met 30 januari 2009 ter inzage op de volgende locaties:

  • het servicecentrum Leidschendam (Koningin Wilhelminalaan 2) en het servicecentrum Voorburg (Raadhuisstraat 47a);

  • de openbare bibliotheken in Leidschendam (Fluitpolderplein 12) en Voorburg (Koningin Julianalaan 257);

  • de afdeling Planvorming (VRP) van Rijkswaterstaat Zuid-Holland in Rotterdam (Boompjes 200);

  • de bibliotheek van de Provincie Zuid-Holland in Den Haag (Zuid-Hollandplein 1);

  • het Informatiecentrum van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat in Den Haag (Plesmanweg 1–6).

U kunt het geluidsplan en de daarop betrekking hebbende stukken ook downloaden via www.inspraakpunt.nl.

Op het WAB A4 Aansluiting Leidschendam–Prins Clausplein, dat als bijlage bij de stukken wordt gelegd, is geen beroep meer mogelijk.

Hoe kunt u beroep instellen tegen het geluidsplan?

Belanghebbenden die hun zienswijze al bij het ontwerp-geluidsplan A4 Aansluiting Leidschendam–Prins Clausplein naar voren hebben gebracht, dan wel belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht naar voren hebben gebracht, kunnen van 20 december 2008 tot en met 30 januari 2009 beroep instellen tegen het geluidsplan A4 Aansluiting Leidschendam–Prins Clausplein. Binnen deze termijn bestaat tevens de mogelijkheid om gelijktijdig met of na de indiening van het beroepschrift, een verzoek te doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Om in beroep te gaan moet u een beroepschrift sturen naar:

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • een opgave van redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren is dit vastgesteld op € 145,– en voor niet-natuurlijke personen op € 288,–. Over de wijze waarop en binnen welke termijn u dit dient te betalen, krijgt u, na indiening van het beroep, bericht van de griffie van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Nadere informatie

Voor nadere informatie, het opvragen van een exemplaar of vragen over de inhoud van het geluidsplan A4 Aansluiting Leidschendam–Prins Clausplein kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat Zuid-Holland, telefoon 010 402 6703/6378.

Voor inlichtingen over de beroepsprocedure kunt u contact opnemen met het Inspraakpunt, telefoon 070 351 9604 of kijken op www.inspraakpunt.nl.

Naar boven