Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 23 december 2008, nr. AM/BR/08/34134, tot intrekking van de Tijdelijke regeling brugbanen niet-uitkeringsgerechtigde herbeoordeelden

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 3, eerste lid, en 8 van de Kaderwet SZW-subsidies en de Artikelen 30, eerste lid, onderdeel i, en 77 van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen;

Besluit:

Artikel 1

De Tijdelijke regeling brugbanen niet-uitkeringsgerechtigde herbeoordeelden wordt ingetrokken.

Artikel 2

Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2009.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 23 december 2008

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J.P.H. Donner

TOELICHTING

Zoals in de memorie van toelichting bij het voorstel van wet houdende regels met betrekking tot participatieplaatsen en loonkostensubsidies (Wet stimulering arbeidsparticipatie, hierna: de wet) is aangegeven, wordt de Tijdelijke regeling brugbanen niet-uitkeringsgerechtigde herbeoordeelden geïncorporeerd in de Wet stimulering arbeidsparticipatie.

In de wet is daartoe geregeld dat loonkostensubsidies die voor brugbanen voor niet-uitkeringsgerechtigde herbeoordeelden zijn verstrekt, na de inwerkingtreding van de wet worden aangemerkt als loonkostensubsidies op grond van artikel 65i van de Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

De wet treedt in werking op 1 januari 2009. Deze regeling voorziet in de gelijktijdige intrekking van de Tijdelijke regeling brugbanen niet-uitkeringsgerechtigde herbeoordeelden.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J.P.H. Donner.

Naar boven