Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 8 december 2008, nr. PO/B&S/83065, tot wijziging van de Regeling structurele gegevenslevering WPO/WEC in verband met enkele aanpassingen in bijlagen 1, 3 en 4

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 178a, derde lid, van de Wet op het primair onderwijs, artikel 164a, derde lid, van de Wet op de expertisecentra, artikel 11a, tweede lid, van het Besluit bekostiging WPO, artikel 10b, tweede lid, van het Besluit bekostiging WEC en artikel 4 van het Besluit informatievoorziening WPO/WEC;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling structurele gegevenslevering WPO/WEC wordt als volgt gewijzigd:

A

Bijlage 1 wordt vervangen door bijlage 1 behorende bij deze regeling.

B

Bijlage 3 wordt vervangen door bijlage 3 behorende bij deze regeling.

C

Bijlage 4 wordt vervangen door bijlage 4 behorende bij deze regeling.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst, met uitzondering van de bijlagen die worden gepubliceerd op de website van Centrale Financiën Instellingen en de Informatie Beheer Groep.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

S.A.M. Dijksma.

TOELICHTING

Jaarlijks wordt de Regeling structurele gegevenslevering WPO/WEC geactualiseerd, zodat de gegevenslevering van alle scholen optimaal aansluit bij de behoefte aan beleids- en bekostigingsgegevens. Met deze regeling worden drie programma’s van eisen (PvE) gewijzigd.

In bijlage 1, het PvE deelnemers, worden enkele wijzigingen aangebracht die voortvloeien uit de testen in het project onderwijsnummer, waaronder het opnemen van het dossiernummer van de indicatiecommissie zodat de rugzakbekostiging na invoering van het onderwijsnummer rechtmatig uitgevoerd kan worden.

Bijlage 3, het PvE financiën, wordt aangepast omdat de regelgeving over het Financieel Jaarverslag in 2008 is veranderd. De juridische beschrijving in het PvE financiën moet hiermee in lijn worden gebracht.

In bijlage 4, het PvE personeel en salarissen, zijn twee wijzigingen nodig. In de eerste plaats moeten de gegevens afgestemd worden op de afspraken in het actieplan leerkrachten. Ten tweede betekent de komst van nieuwe salarisverwerkers op de markt dat de wijze van aanlevering van de gegevens in dit PvE op hun systemen moet worden aangepast.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

S.A.M. Dijksma.

Naar boven